Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România s-a calificat în Grupa Mondială la Fed Cup A învins Elveţia fără probleme

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

România a învins Elveţia la Cluj-Napoca, scor 3-1, la capătul barajului de accedere în Grupa Mondială Fed Cup. În felul acesta România s-a calificat în primele opte echipe de tenis ale lumii.

În primul meci, jucat sâmbătă, Simona Halep a învins-o cu 6-3, 1-6, 6-1 cu Viktorija Golubic (115 WTA). Liderul mondial a avut un moment de “deconectare” şi a pierdut setul doi la o diferenţă mare de scor. Dar victoria Simonei n-a fost pusă la îndoială şi a adus primul punct al partidei.

În meciul doi, Irina Begu (38 WTA) a dublat avantajul României, învingând-o pe Timea Bacsinszky (46 WTA), o tenismenă cu origini sătmărene. Begu a câştigat cu scorul de 6-4. 6-1 în faţa lui Bacsinsky, fostă numărul 9 în lume în urmă cu trei ani.

În ziua a doua, Simona Halep a jucat contra lui Patty Schnyder (39 de ani/149 WTA). Cu victoria în două seturi, 6-2, 6-1, obţinută de Halep, România se întoarce în Grupa Mondială I, unde va juca din nou după doi ani. A fost întâlnirea care a decis soarta meciului, chiar dacă s-a mai jucat apoi la dublu unde perechea Buzărnescu/ Cîrstea a pierdut cu Jil Belen Teichmann/Viktorija Golubic, scor 6-0, 0-6, 6-10.

În sferturile competiţiei, România va întâlni una dintre următoarele echipe: Germania, Cehia, Franţa, SUA (semifinaliste în această ediţie), Australia, Belgia (câştigătoare ale barajaului), Slovacia/Belarus (ultima formaţie se va stabili după terminarea acestei partide de baraj).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns