Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Croația a eliminat Rusia de la C.M. după un meci dramatic

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Și va juca în semifinale cu Anglia, națională care a învins Suedia

Cupa Mondială de fotbal mai are în program doar patru meciuri, semifinalele și cele două finale (mică și mare). Sâmbătă s-a stabilit cea de-a doua semifinală, iar eliminatele sunt Suedia și țara gazdă, Rusia.

Anglia a dominat Suedia la toate capitolele, mai puțin la cel al șuturilor pe poartă, scor 3-2 în favoarea scandinavilor. Meciul a început cu dominarea Angliei, care după o jumătate de oră a și deschis scorul. Young a bătut excelent un corner și Maguire a fost cel care a reușit să sară cel mai sus în zona de pedeapsă. A trimis o lovitură briliantă cu capul direct în partea stângă a porții (min. 30). Suedia n-a reușit să fie foarte periculoasă în continuare, iar în repriza a doua a primit al doilea gol. Lingard îi oferă lui Ali o sarcină foarte ușoară după o centrare peste portar. Ali nu greșește și trimite cu capul pe centrul porții (min. 59). Anglia s-a impus cu 2-0 și ajunge în semifinale, acolo unde nu a mai fost de la ediția din 1990. Atunci englezii au fost eliminați la loviturile de departajare de Germania, cea care avea să devină campioană mondială.

Suedia: Olsen – Krafth (Jansson, min. 85), Lindelof, Granqivst, Augustinsson – Claesson, Ekdal, Larsson, Forsberg (Olsson, min. 65) – Berg, Toivonen (Guidetti, min. 65). Antrenor: Jane Andersson.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Ali (Delph, min. 77), Henderson (Dier, min. 85), Lingard, Youg – Sterling (Rashford, min. 90+1), Kane. Antrenor: Gareth Southgate.

Meciul serii, cel dintre Rusia și Croația, a oferit spectacol și dramă. Contrar cursului jocului, gazdele au modificat prima dată tabela. Cheryshev a prins un șut genial de la aproximativ 30 de metri care s-a oprit direct în vinclul porții lui Subasic (min. 31). N-au trecut nici 10 minute că a venit egalarea. Mandzukic a trimis ideal pentru Kramaric în careu. Ultimul a înscris cu capul din apropiere (min. 39).

Sub dominarea absolută a croaților, meciul a ajuns în cele din urmă în prelungiri. Iar în cele două reprize s-a marcat de două ori. Urcat în careul rușilor la un corner, Vida l-a învins cu o lovitură de cap pe Akinfeev. Mingea a ajuns în poartă după ce a trecut printre trei jucători. Croatul a văzut și cartonașul galben pentru că și-a scos tricoul după gol (min. 101). Când părea că nu vom avea lovituri de departajare, a venit golul egalizator al Rusiei. Era minutul 115 când Fernandes a reluat perfect, cu capul, o minge trimisă de Dzagoev din lovitură liberă. Au urmat loviturile de departajare unde mai lucizi au fost croații.

Rusia – Croația s-a terminat 1-1, 2-2 (după prelungiri), 5-6 (după loviturile de departajare).

Au marcat la loteria penalty-urilor: Dzagoev, Ignashevich, Kuziaev/ Brozovic, Modric, Vida, Rakitic. Au ratat: Smolov, Fernandes/ Kovacic.

Rusia: Akinfeev – Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudriashov – Zobnin, Kuziaev – Samedov (Erkhin, min. 54), Golovin (Dzagoev, min. 102), Cheryshev (Smolov, min. 67) – Dzyuba (Gazinskiy, min. 79). Antrenor: Stanislav Cherchesov.

Croația: Subasic – Vrsaljko (Corluka, min. 97), Lovren, Vida, Strinic (Piveric, min. 74) – Rakitic, Modric – Rebic, Kramaric (Kovacic, min. 88), Perisic (Brozovic, min. 63) – Mandzukic. Antrenor: Zlatko Dalic.

Semifinale
Marți, 10 iulie
• Franța – Belgia (21:00)
Miercuri, 11 iulie
• Croația – Anglia (21:00)

Finala mică: sâmbătă, 14 iulie, ora 17:00

Finala: duminică, 15 iulie, ora 18:00

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns