Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

169 de goluri marcate la Cupa Mondială din Rusia

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mondialul de fotbal s-a încheiat cu victoria Franței care a cucerit al doilea titlu suprem. Dar chiar dacă turneul s-a încheiat, comentariile vor continua.

La fel, presa, va publica diverse date statistice despre competiția găzduită, impecabil, de Rusia. Vă prezentăm și noi câteva date statistice, curiozități despre ce s-a petrecut la turneul final.

Pe parcursul celor 64 de meciuri s-au marcat un total de 169 de goluri. Asta înseamnă o medie de 2,64 goluri de partidă. Foarte aproape de recordul de 171 goluri marcate la ediția trecută a Mondialului.
Dintre cele 169 de goluri, 73 au provenit din faze fixe (43%), cea mai mare rată la orice turneu la Cupa Mondială din 1966. 12 au fost autogoluri, iar 24 s-au înscris din lovituri de la 11 metri. În aceste statistici nu se includ loviturile de departajare.

Alte statistici:

• Nouă goluri câștigătoare, marcate în minutul 90 sau mai târziu la Cupa Mondială din 2018.

• Mario Mandzukic este primul jucător care a înscris un autogol într-o finală a Cupei Mondiale.

• Didier Deschamps a devenit a treia persoană care a câștigat Cupa Mondială atât ca jucător cât și ca manager, după Mario Zagallo și Franz Beckenbauer. Tot în dreptul lui Deschamps se mai înregistrează un record. El a luat parte la 4 din 6 finale ale Franței în turnee majore din istoria echipei (Cupa Mondială 1998 și Euro 2000 ca jucător, Euro 2016 și Cupa Mondială 2018 ca manager)

• Titular în 6 meciuri din cele 7 meciuri, Olivier Giroud nu a reușit nici măcar un singur șut la poartă în 546 de minute jucate, inclusiv finala, la această Cupă Mondială, pentru Franța.

• Mario Mandzukic este doar al doilea jucător din istoria Cupei Mondiale, care a înscris un gol și un autogol într-un singur meci, după Ernie Brandts pentru Olanda versus Italia, în 1978.

• Mario Mandzukic a devenit doar al 5-lea jucător care a înscris în finala Cupei Mondiale și a Cupei Europene / Ligii Campionilor, după Ferenc Puskas, Zoltan Czibor, Gerd Muller și Zinedine Zidane.

• Singura echipă care a câștigat o finală a Cupei Mondiale care conducea la pauză a fost Uruguay împotriva Argentinei, în 1930.

• Penalty-ul lui Antoine Griezmann (37:56) a fost primul șut pe poartă în finala împotriva Croației.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns