Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maria Cardoş, absolventă a Şcolii din Medieşu Aurit, admisă la Academia Forţelor Aeriene cu cea mai mare medie: 9,97

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Maria Teodora Cardoş a fost admisă la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov cu cea mai mare medie – 9,97, la specialitatea meteorologie. Ea a absolvit clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială “George Coşbuc” Medieşu Aurit. În clasa a VIII-a, a fost recrutată de personalul Centrului Militar Judeţean Satu Mare, care i-a întocmit dosar de candidat pentru admiterea la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, unde a fost declarată admisă în urma susţinerii probelor de selecţie şi de admitere, în anul 2014. A urmat cursurile acestei instituţii de învăţământ superior în perioada 2014-2018.


În total, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov au fost admişi 159 de studenţi, care au început luni anul I. Studenţii anului I sunt în proporţie de 50% absolvenţi ai învăţământului militar, iar 50% vin de la liceele civile.
Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” este o instituţie de învăţământ superior militar şi cercetare ştiinţifică, unde se pregătesc studenţi în specializările: aviaţie naviganţi pilot de avion; aviaţie naviganţi piloţi elicoptere pentru MAI; controlor trafic aerian; controlor trafic nenaviganţi; artilerie şi rachete antiaeriene forţe aeriene şi forţe terestre; radiolocaţie; război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană; meteorologie.

Adrian Meszaros, profesor de educație fizică și sport la Şcoala Gimnazială “George Coşbuc” Medieşu Aurit, ne-a spus că s-a ocupat în mod deosebit de pregătirea fostei sale eleve Maria Teodora Cardoş, condiția fizică fiind importantă în cazul admiterii la școlile de ofițeri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns