Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se scrie istorie în boxul sătmărean!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Luni începe Campionatul Național de cadeți, primul desfășurat vreodată la Satu Mare

Municipiul Satu Mare se pregătește să găzduiască un eveniment istoric, în perioada 22-27 octombrie vom organiza în premieră o finală de campionat național la box. Federația de specialitate ne-a încredințat Campionatul Național de cadeți, adică cel dedicat sportivilor de 13 și 14 ani. La Satu Mare vor sosi peste 300 de sportivi de la cele mai importante cluburi de profil din România.

De la noi vor urca în ring opt sportivi:

Olimpia Căuaș: Bocsi Balazs – 46 kg, Erik Bone (90 kg). Antrenor: Mihai Stan.

CS Voința Satu Mare: Daniel Ligner (46 kg), Attila Kiss (54 kg), Rudolf Bogar (56 kg), Robert Buttyan (65 kg), Edvin Revesz (68 kg). Antrenor: Gheorghe Sabău.

CS Voința Satu Mare: Marco Lakatos (105 kg). Antrenor: Toader Vârlan.

Totodată, pentru această competiție a fost convocat și sătmăreanul Ioan Gavriș – arbitru AIBA. AJB Satu Mare va mai da alți trei arbitri: Adrian Lazor, Arpad Nagy, Ramona Cioca.

Spre surprinderea multora, deși este un eveniment foarte important, municipalitatea a acordat organizatorilor doar sala veche LPS și nu cea de pe strada Ady Endre. Asta chiar dacă baschetbalistele de la CSM evoluează în deplasare la sfârșitul săptămânii viitoare. În mijlocul sălii “Gheorghe Gyurkan” va fi montat un singur ring, cel de la CS Voința.

“Sunt vreo 6-7 ani de când maestrul Liviu Ghețe m-a convins să mă implic în boxul sătmărean alături de echipa existentă. Am acceptat și i-am spus că îmi doresc să facem astfel încât să ajungem pe harta boxului românesc, ca pe vremuri. Organizarea unui campionat național era un punct pe care ni l-am propus să-l atingem. Am avut niște priorități, le-am parcus, am redevenit importanți în România ca și ramură de sport. Sper ca în următorii ani să mergem cât mai sus, ceea ce am început să continue cei implicați direct acum, pentru că eu sunt cu alte obligații”, ne-a declarat Florin Mulcuțan, consilierul ministrului MTS, Ioana Bran.

Program Campionatului Național de cadeți:
• 22-24 octombrie: preliminarii, de la ora 15:00
• Joi, 25 octombrie: zi liberă
• Vineri, 26 octombrie: semifinale, de la ora 15:00
• Sâmbătă, 27 octombrie: finale, de la ora 14:00

La Satu Mare va veni Vasile Cîtea, preşedintele Federaţiei Române de Box, dar şi omologul său din Ungaria, Erdei Zsolt. Lor li se vor alătura şi alte nume importante din boxul românesc, printre alţii: Mihai Leu, Dorel Simion, Sorin Pantera Tănăsie.

Campionatul Național de box este organizat de Federația Română de Box, Primăria și Consiliul Local Satu Mare, Asociația Județeană de Box Satu Mare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare.

Informația Zilei și Informația TV sunt parteneri media ai acestui eveniment.

Toți sătmărenii sunt invitați la sala LPS “Gheorghe Gyurkan”, intrarea fiind gratuită.

“Lansez invitația tuturor celor care au cât de cât dragoste pentru nobila artă să vină alături de noi. Contează mult să fie alături de noi toți cei care știu ce înseamnă simplul fapt că îți pui picioarele pe salteaua din ring”, ne-a mai spus Florin Mulcuțan.

Emisiunea Panoramic Sportiv din 15 octombrie 2018 poate fi revăzută AICI.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns