Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Grădină Botanică amenajată în curtea Colegiului Național ”Ioan Slavici”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În primăvara acestui an, în curtea Colegiul Național „Ioan Slavici” s-a amenajat o mini-Grădină Botanică cu scopul de a facilita identificarea, recunoașterea și studiul plantelor perene de către elevii liceului.

Demersul s-a realizat cu sprijinul lui Marius Cionca, patronul firmei Grădini ornamentale, care a oferit primii puieți de plante, grădina fiind ulterior îmbogățită cu specii aduse de elevii și profesorii acestui colegiu.

Plante medicinale

Inițial, profesoara Monica Pădureanu a înființat, împreună cu clasa a XI-a A (profil științele naturii), o grădină de plante medicinale (mentă, salvie, levănțică, roiniță), iar apoi conceptul a fost extins și dezvoltat, obținându-se această inedită grădină botanică de care elevii sunt foarte încântați.

Premii și aprecieri

Acest proiect a fost apreciat și premiat cu Premiul de Excelență la Seminarul Național al Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie din 29 septembrie a.c. De asemenea, Colegiul Național „Ioan Slavici” a primit un trofeu și un nou Steag Verde ca urmarea a recunoașterii valorii activităților ecologice desfășurate în cadrul liceului și în urma celei de a șaptea reevaluări.

Comitetul Eco-Școală

În acest colegiu, 24 de profesori fac parte din Comitetul Eco-Școală, iar clasele au fiecare câte 2 reprezentanți-Eco care se implică în mod activ, alături de colegii lor, la diversele activități cu tematică ecologică, desfășurate în conformitate cu succesiunea evenimentelor din calendarul ecologic. Temele majore ale acestui an școlar sunt „Spune STOP schimbărilor climatice!” și „Susținem lumea!”.
Datele ne-au fost furnizate de coordonatoarele – Eco, profesoarele Camelia Rațiu și Monica Pădureanu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns