Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Artistul sătmărean Alexandru Darida expune la Consulatul României din Chicago

Lucrare de Alexandru Darida
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lucrare de Alexandru Darida
Lucrare de Alexandru Darida

Consulatul general al României la Chicago organizează joi, 25 octombrie, la ora locală 18, vernisajul expoziției ”Reflecții” a artistului plastic Alexandru Darida, născut la Satu Mare și stabilit de mulți ani în Statele Unite, membru al Academiei Americano-Române de Artă și Științe.

Organizată în cadrul manifestărilor culturale dedicate Centenarului, expoziția prezintă unele dintre cele mai reprezentative picturi și sculpturi ale artistului, cu o scurtă prezentare a identității și aspirațiilor sale. Participă consulul general Tiberiu Trifan. Expoziția va fi deschisă și în luna noiembrie.

Alexandru Darida a absolvit Institutul de Arte Frumoase din Cluj în 1978. Pentru a scăpa de tirania regimului comunist, în 1985 a evadat în Italia, unde a urmat cursurile Academiei libere de artă Benedetti din Roma. În 1987 artistul a imigrat în SUA, stabilindu-se la Chicago, unde şi-a continuat studiile la American Academy of Art. Lucrări ale artistului se află, între altele, în colecţiile unor prestigioase instituţii, precum Powerhouse Museum şi Sydney Opera House, şi au fost expuse la galerii din România, la Smithsonian Museum, la Illinois State Museum şi la MNAR din Bucureşti.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns