Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Livada şi în 11 comune, taxa de salubrizare este de numai 3 lei/lună/persoană

Primarul Arthur Piricsi, din Livada
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Arthur Piricsi
Arthur Piricsi

Una dintre cele mai mici taxe de salubrizare din țară este la Livada: 3 lei/lună/persoană. Această taxă nu este plătită însă numai la Livada, ci și în comunele

Călinești – Oaș, Turulung, Medieșu Aurit, Turț, Gherța Mică, Botiz, Agriș, Apa, Halmeu, Micula și Porumbești. Aceste unități administrative au înființat în 2015 Asociația ADI Someș Tur, prin care se colectează gunoaiele de două ori pe lună de la fiecare familie. Potrivit celor declarate de primarul orașului Livada, Arthur Piricsi, asociația deține 4 mașini pe care lucrează 4 șoferi și 8 ajutoare. Chiar dacă prețul este foarte mic, comparativ cu Satu Mare de pildă, unde se plătește aproximativ 8 lei/persoană / lună, ADI Someș Tur funcționează foarte bine, în primul rând pentru că taxa care se încasează acoperă doar cheltuielile, asociația nedorind să facă profit din activitate.

Primarul orașului Livada este invitatul emisiunii “În Slujba Comunității” care se va transmite duminică, 20 ianuarie, de la orele 13.00 și 20.00 la Informația TV. În emisiune el vorbește despre proiectele care s-au implementat și se vor implementa în oraș dar și despre perspectivele de dezvoltare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. pai acolo nu se fac suste cum se fac la Satu Mare de exemplu Parca matale nu stii ca la SM spaga e in floare ; cum a fost licitat serviciul de salubritate in SM ???Parca nu stii??bine ca noi platim ca prostii Despre faptul ca Gabika primarul nostru in doi ani de zile a marit impozitul cu 50% ai scris ceva??

Lasă un răspuns