Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Naomi Osaka și Nole Djokovic au câștigat Australian Open, primul Grand Slam al anului

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prima finală disputată la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, a fost cea feminină în care s-au întâlnit Naomi Osaka (Japonia, cap de serie nr.4) și Petra Kvitova (Cehia, cap de serie nr. 8).

Conform calculelor, jucătoarea mai bine cotată, Naomi Osaka a învins-o pe Petra Kvitova scor 7-6 (2), 5-7, 6-4. Așa cum se poate deduce din scor, a fost o finală foarte disputată, dramatică am putea spune.

După un prim set câștigat la tie-break, nipona a ratat trei mingi de meci în setul secund, la scorul de 5-3 și 40-0 pe serviciul cehoaicei. Dar Kvitova a dat dovadă de o putere emoțională incredibilă, a rămas calmă, a refăcut terenul pierdut, a câștigat 4 ghemuri cosecutive și a egalat la seturi. Dar Osaka nu s-a pierdut cu firea și s-a impus în setul decisiv câștigând meciul după 2 ore și 27 de minute.

În felul acesta, Naomi Osaka (campioană la US Open în 2018) se află printre puținele jucătoare care au reușit să câștige al doilea trofeu de Grand Slam din carieră imediat după primul. Asta înseamnă 14 victorii consecutive la cele două turnee de Grand Slam. Mai mult decât atât, Osaka se va clasa, începând de luni, pe primul loc în clasamentul WTA detronând-o pe Simona Halep. Nipona va fi urmată în clasament de Petra Kvitova și de Simona Halep.

Djokovic imperial, l-a bătut măr pe Nadal

Cu un Djokovic imperial, superior la toate capitolele, finala masculină de la Australian n-a avut practic istoric. Novak Djokovic (nr. 1 ATP) s-a impus în fața spaniolului Rafael Nadal (nr. 2 ATP) în două ore de joc, în trei seturi, 6-3, 6-2, 6-3. Pentru sârb a fost al 28-lea succes din cele 53 de meciuri jucate cu Nadal.

După finala de duminică, tenismenul din Serbia a ajuns la 15 turnee de Grand Slam câştigate în carieră dintre care trei la rând. El s-a mai impus anterior la Melbourne în șase rânduri, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 şi 2016 şi a devenit cel mai titrat tenismen la Australian Open depăşindu-i pe Roger Federer și Roy Emerson, toți cu câte cu şase trofee. Nadal râmâne cu un trofeu la Melbourne și patru finale ratate.

Altfel, atât Osaka cât și Djokovici vor primi un premiu de 4,1 milioane de dolari australieni (aproximativ 2,95 de milioane de dolari americani/ 2,6 milioane de euro), în timp ce finaliștii, Kvitova și Nadal vor încasa 2,1 milioane de dolari australieni (1,5 milioane de dolari americani/ 1,3 milioane de euro.).

Prin comparație, toate cele 6 tenismene din România care au luat startul la simplu, plus Marius Copil la masculin, au câștigat mai puțin de o jumătate de milion de euro.

Astfel, Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Marius Copil, cu toții eliminați în primul tur, au încasat fiecare câte 47.000 de euro, Irina Begu s-a ales cu 66.000 de euro în timp ce Simona Halep, eliminată în optimi, a încasat un cec în valoare de 164.000 euro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns