Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mitriță va juca la New York City

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CSU Craiova a ajuns la un acord cu echipa nord americană New York City în ce privește transferul atacantului Alexandru Mitriță, unul din golgeterii Ligii 1. Conform informațiilor difuzate de presa sportivă, Mitriță s-a aflat vineri în Anglia, la Manchester, unde a efectuat vizita medicală după care a semnat acordul cu echipa din MLS.

Contractul cu New York City va avea o durată de 4 ani ia Mitriță va câștiga progresiv între 1,2 și 1,8 milioane de euro pe sezon. În acest timp Universitatea Craiova va încasa 8,5 milioane de dolari, adică 7,4 milioane de euro. Dar un procent de 20% din acesastă sumă va intra în conturile echipei Pescara, echipă de la care a venit internaționalul craiovean. Iar la un eventual alt transfer efectuat de echipa din New York, CSU Craiova va încasa 20% din sumă.

Odată cu acest transfer, Mitriță devine al treilea cel mai scump transfer făcut în Liga 1, după Nicolae Stanciu (9.8 milioane de euro) și Vlad Chiricheș (9.5 milioane de euro).

Deși transferul în MLS pare un pas înapoi din punct de vedere sportiv, Mitriță are șanse reale de a face pasul spre Manchester City. De ce? Pentru că City Football Group (CFG), care deține franciza Manchester City, condusă de de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan este principal acționar și la New York City.

Cât privește fotbaliștii români care au evoluat în MLS aceștia sunt destul de puțini și nu foarte cunoscuți. Excepție face ex-internaționalul Alexandru Sătmăreanu II (Ford Lauderdale), urmat apoi de Răzvan Cociș (Chicago Fire), Alex Zotincă ( Missouri Comets).

Mitriță (23 de ani) a jucat pe parcursul carierei la Viitorul Constanța, Pescara (Serie A) și CSU Craiova. Are 6 selecții în prima reprezentativă a României.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns