Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cehia – România, în FedCup la tenis de câmp

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În primele meciuri: K. Pliskova – Mihaela Buzărnescu și Simona Halep – K. Siniakova

Sfârșitul de săptămână aduce în atenția iubitorilor de sport, de tenis în special, o partidă interesantă în FedCup, Cehia – România. O partidă care se dispută în sferturile de finală ale celei mai importante competiții de tenis de câmp la nivel de echipe reprezentative.

Partida Cehia – România se va disputa pe parcursul a doua zile, sâmbătă și duminică, în sala de sport a orașului Ostrava. Partida se anunță foarte echilibrată, ambele echipe având în lot tenismene din Top 10. Racheta numărul 1 a Cehiei este Karolina Pliskova (nr. 5 WTA) în timp ce România o are pe Simona Halep, fosta numărul 1 în lume, locul 3 în momentul de față.

Cum și celelalte două posibile titulare, Katerina Siniakova (44 WTA/ 1 la dublu), respectiv Mihaela Buzărnescu (29 WTA/ 27 la dublu), sunt apropiate ca valoare, duelul dintre Cehia și România se anunță aprig. Posibil, așa cum s-a întâmplat în 2016, la Cluj-Napoca, ca meciul de dublu să fie decisiv. Atunci a câștigat Cehia, scor 3-2, soarta meciului fiind decisă de victoria cuplului ceh. Dar echipa gazdă este favorită și acum, statistica fiind de partea Cehiei cu victorii în FedCup în 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 și 2018.

Tragerea la sorți a avut loc vineri. Meciul de deschidere, care va începe la ora 14:00 se va disputa între Karolina Pliskova – Mihaela Buzărnescu. A doua partidă, care va începe în jurul orei 16:00, le va aduce față în față pe Simona Halep și Katerina Siniakova.

Duminică, tot de la ora 14:00, se vor juca și ultimele două partide de simplu, Karolina Pliskova – Simona Halep și Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu; precum și cel de dublu, Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova – Irina Begu/ Monica Niculescu.

Tot în acest weekend se mai joacă în FedCup celelalte trei partide din sferturi: Franța – Belgia, Germania – Belarus și Australia – USA.
La final precizăm că toate partidele vor fi televizate în direct de Digi Sport 1.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns