Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

S-a încheiat prima fază din Cupa României la baschet 3×3

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Sfântu Gheorghe s-au desfășurat sâmbătă și duminică turneele 9 și 10 din cadrul Cupei României la baschet feminin 3×3. O competiție care strânge toate echipele din Liga Națională. CSM Satu Mare a reușit să câștige turneul de sâmbătă, al treilea în total din prima fază a Cupei României.

În acest weekend, clubul sătmărean s-a bazat pe Adina Pop, Andreea Lazăr, Alexandra Uiuiu și Roxana Pane.

La turneul de sâmbătă, CSM Satu Mare a intrat în Grupa D unde a obținut doar victorii. În primul meci a învins Olimpia Brașov cu 22-4, pentru ca mai apoi să depășească CSM Târgoviște cu 9-7. În ultimul meci al grupei, clubul sătmărean a trecut la pas de CSM Alexandria, scor 21-11. Sătmărencele n-au întâmpinat probleme nici în sferturi unde au învins KSE Tg. Secuiesc cu 22-7. În semifinalele turneului, CSM a trecut de echipa gazdă, de Sepsi Sfântu Gheorghe cu scorul de 21-15. A urmat ultimul act în care CSM Satu Mare a învins Agronomia București cu 17-9, câștigând astfel Turneul 9 din Cupa României.

Duminică s-a derulat Turneul 10 care a închis astfel prima fază a acestei competiții. Repartizată în Grupa C, echipa sătmăreană a câștigat prima partidă cu 22-5 contra celor de la Olimpia Brașov. A urmat înfrângerea cu Agronomia București, scor 13-17, iar în sferturi, CSM Satu Mare a pierdut cu Sepsi, scor 12-14.

Cupa României nu s-a încheiat odată cu turneele de la Sfântu Gheorghe. Urmează semifinalele și finala din 25 și 26 mai. Toate cele 13 echipe vor evolua atât la turneul semifinal cât și la turneul final, urmând a juca un turneu cu 4 grupe a câte 3-4 echipe, urmat de meciuri eliminatorii în sferturi, semifinală, finala mică și finala Cupei României.

Pentru că suntem la partea cu baschet 3×3, menționăm că a doua ediție a Ligii Naționale va avea loc în perioada 1 iunie – 4 august. Programul competițional al LNB 3×3, feminin, editia 2019, cuprinde 10 turnee, cu mențiunea că Turneul Final al LNB 3×3 va avea loc în perioada 3-4 august.

Câștigătoarele turneelor din C.R.:
Turneul 1: Phoenix Constanța
Turneul 2: Phoenix Constanța
Turneul 3: CSM Satu Mare
Turneul 4: Phoenix Constanța
Turneul 5: CSM Satu Mare
Turneul 6: Sepsi
Turneul 7: Sepsi
Turneul 8: Sepsi
Turneul 9: CSM Satu Mare
Turneul 10: ICIM Arad

Urmează Cupa României la baschet clasic

Pentru CSM Satu Mare urmează dubla din sferturile Cupei României la baschet clasic. Miercuri, 27 februarie, de la ora 16:30, va juca în deplasare la CSM Târgoviște, urmând ca returul să-l dispute acasă pe 6 martie. Liga Națională revine pe 9 martie când CSM Satu Mare va evolua pe terenul echipei Universitatea Cluj.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns