Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Păuleşti a apărut încă un moştenitor care cere 145 hectare

Revesz Elisabeta este din Satu Mare si mostenitoarea a trei familii
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Revesz Elisabeta este din Satu Mare si mostenitoarea a trei familii
Revesz Elisabeta este din Satu Mare si mostenitoarea a trei familii

Recent, la Prefectura Satu Mare s-au organizat audienţe cu cetăţenii. Iniţial lista conţinea cinci persoane dornice de a-şi prezenta păsurile, dar în final doar trei au participat la întâlnirea cu prefectul Darius Filip, Cosmin Dorle, şeful Serviciului Juridic, şi Florin Găzdac, consilier pe relaţii cu publicul.

Asemeni multor altor întâlniri similare, şi de această dată problemele invocate de persoanele care au cerut sprijin în rezolvarea necazurilor lor privesc proprietatea funciară.
Moştenitoarea a trei familii care au deţinut proprietăţi în Păuleşti

Cea de-a doua petiţie a fost prezentată de către Revesz Elisabeta, din Satu Mare, cea care, după cum s-a exprimat, este moştenitoarea de drept a trei familii care au deţinut proprietăţi funciare în comuna Păuleşti – terenuri şi case. Potrivit unei hotărâri judecătoreşti din anul 2017, reclamanta ar fi în drept să primească 145 hectare de teren.

Iată că după “latifundiarul” Demian, cea de a doua persoană care trebuie să primească suprafeţe însemnate de teren este Revesz Elisabeta. Reclamanta susţine că a făcut numeroase demersuri către comisia locală din Păuleşti, către Prefectura Satu Mare, dar punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti întârzie.

Se pare că motivul invocat de către cei din Păuleşti ar fi lipsa terenului, motiv pentru care i s-ar fi oferit restituirea în natură a puţin peste 6 hectare, lucru pe care petenta îl acceptă, dar solicită şi diferenţa.

Ea susţine că la nivelul unităţii administrative teritoriale ar exista rezerve de teren, dar este refuzată din motive care-i scapă. Ba mai mult, reclamanta susţine că ar avea şi patru dosare la Legea 10/2000 pentru tot atâtea imobile dărâmate. Nici în acest caz lucrurile nu se mişcă aşa cum reclamanta şi-ar dori.

În luna februarie a anului în curs, Prefectura Satu Mare a dispus reanalizarea situaţiei, inventarierea proprietăţilor revendicate pe vechile amplasamente, iar dacă sunt suprafeţe neretrocedate să se facă restituirea în natură. Până la redactarea acestor rânduri se pare că la Păuleşti nu s-a reuşit clarificarea acestei situaţii sau cel puţin lucrarea nu este finalizată.

Potrivit unor opinii, pe raza comunei Păuleşti ar exista şi suprafeţe de teren deţinute de Agenţia Domeniilor Statului – ADS, din care în anumite condiţii s-ar putea retroceda în natură anumite suprafeţe. Se aşteaptă la Comisia Judeţeană de Fond Funciar dosarul în cauză cu propunerea comisiei locale în sensul punerii în aplicare a hotărârii judecătoreşti în discuţie.

În ambele cazuri, prefectul a solicitat copii după documente şi a promis implicarea în descâlcirea iţelor acestor cazuri în aparenţă simple, dar în egală măsură complicate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Becheni: O femeie este acuzată de contrabandă cu ţigări

Poliţiştii Secţiei 6 Tăşand Poliţie Rurală au acţionat în cursul zilei de marţi pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, verificând mai multe societăţi comerciale şi autovehicule. La domiciliul unei femei din Becheni au fost găsite 88 pachete de ţigări de contrabandă.