Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ziua Internaţională a Cărţii, sărbătorită la Casa Corpului Didactic

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De peste 50 de ani, în întreaga lume se sărbătoreşte în 2 aprilie Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret. Această zi nu a fost aleasă la întâmplare ca zi a cărţii pentru copii, ci pentru că e ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen, care a încântat generaţii de copii cu poveşti precum „Hainele cele noi ale Împăratului”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Răţuşca cea urâtă”, „Mica Sirenă”, „Crăiasa Zăpezii” etc. Peste tot în lume, în această zi se organizează diverse activităţi, la care copiii ascultă, citesc sau spun poveşti.


Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare, a sărbătorit pe 2 aprilie Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, alături de copiii din Grupa Mare de la Grădiniţa Nr. 33 din Satu Mare. Evenimentul este inclus în calendarul de activităţi al parteneriatului educational „Prietenii cărţilor” şi s-a derulat sub genericul „Cartea şi jocul, în sufletul meu îşi au locul”. Copiii au fost coordonaţi de educatoarele Rodica Vereş şi Karina Pipas, fiind însoţiţi şi de mamele care au participat la proiect.
După ce copiii s-au familiarizat cu spaţiul şi au făcut cunoştinţă cu toţi cei prezenţi, Laura Temian, elevă în clasa a X-a C, la Colegiul Naţional “Doamna Stanca”, le-a prezentat copiilor cartea care i-a marcat în copilărie relaţia pozitivă cu lectura şi cărţile, a purtat un dialog cu micuţii, apoi le-a citit un fragment din poveste şi i-a îndemnat să-i roage pe părinţi să le dezvăluie finalul poveştii, citindu-le întreg textul. Au interacţionat cu micuţii cititori profesoarele Cristina Gherman şi Nicoleta Gabor de la Casa Corpului Didactic „Dariu Pop”, educatoarele şi mămicile prezente, iar profesoara Camelia Dumitru, bibliotecară la aceeaşi instituţie, le-a citit copiilor o povestea lui Luri.
Copiii au interacţionat cu personajul principal al poveştii, şi-au exprimat părerile despre peripeţiile lui şi au pătruns tâlcul poveştii, atunci când şi-au dat seama cât de frumos este Luri dacă este vesel şi fericit.
Atmosfera veselă şi caldă, create de poveste, i-a purtat pe toţi cei prezenţi în braţele călăuzitoare ale cărţilor pe tărâmul mirific al basmelor şi în lumea minunată a copilăriei. Un moment deosebit a fost cel în care copiii şi-au manifestat ataşamentul faţă de cărţi şi lectură într-un colaj în care cântecul s-a împletit cu dansul şi buna dispoziţie.
La final copiii şi-au prezentat propriile cărţi illustrate, realizate împreună cu membrii familiei. Au povestit despre cărţi, apoi au primit diplome, mesaje de lectură şi dulciuri.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara Camelia Dumitru, bibliotecara CCD.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns