Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cristina Sabău-Trifu expune de miercuri la Cluj-Napoca

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 17, în Muzeul de Artă din Cluj-Napoca (palatul Banffy) va expune artista sătmăreană Cristina Sabău-Trifu. Expoziția personală care va fi deschisă până în 28 mai ține să marcheze împlinirea a 35 de ani de activitate  a artistei în domeniul artei bisericești, de la vitralii și picturi sacre până la veșminte preoțești.

Vor prezenta lucrările la vernisaj Lucian Nastasă-Kovács, Ft. Veres Stelian, Kiss Imola și Kis-Pállukács Hajnal. Cu această ocazie se va prezenta și lucrarea vocal-simfonică “Stabat Mater” de Pergolesi într-o variantă pentru cvartet de coarde, soprană și mezzosoprană.

Absolventă a Secţiei de Textile a Academiei de Arte “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, artista a avut bucuria de a împleti de-a lungul a peste trei decenii de activitate pasiunea profesiei cu bogăţia spirituală a credinţei romano-catolice, cultivată încă din copilărie. Se adaugă o sensibilitate artistică de un mare rafinament, precum şi o erudiţie nebănuită a personalităţii ei discrete.

În expoziţie vor fi prezentate amenajări interioare de sanctuare catolice, icoane de altar, picturi religioase, precum şi vestimentaţie liturgică.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns