Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cine verifică distanţa la care anumiţi arbori ornamentali cresc faţă de blocuri?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu diverse ocazii sătmărenii ajunşi la faze pe care consideră că le depăşesc posibilităţile de acţiune se adresează ziarului nostru pentru a cere ajutor în rezolvarea unor probleme de interes major. Iată că zilele trecute ne-a vizitat la redacţie C.A., cititor al ziarului nostru, care ne-a rugat să publicăm în coloanele cotidianului Informaţia Zilei următoarele:

“În urmă cu aproape doi ani, ziarul dumneavoastră a publicat materiale prin care locuitori din blocuri s-au dovedit speriaţi de ceea ce se întâmplă. Arbori cu vârste de zeci de ani cresc în vecinătăţile blocurilor. Îmi amintesc de faptul că scriaţi despre două scări ale blocului 11, de pe strada Careiului, din Satu Mare, cartierul Micro 15, că rădăcinile unor arbori au ajuns să afecteze structura de rezistenţă a celor două scări. Au crăpat pereţi, s-a apelat la autorităţi, dar n-am aflat ce s-a făcut pentru ca aceşti arbori să nu mai fie lăsaţi să crească foarte aproape de fundaţiile imobilelor. Pentru a preveni eventuale surprize neplăcute, presupun că specialişti în domeniu ar trebui să inspecteze toate zonele verzi din vecinătăţile blocurilor pentru a decide care ar fi sau sunt arborii care pot pune în pericol proprietăţile sătmărenilor. Oare este un asemenea organism care să facă un bine locuitorilor din blocuri? Conducerea Primăriei Satu Mare ar trebui să dea un raspuns în acest sens. Ceea ce ştiu sigur este că în momentul în care un cetăţean şi-ar permite să taie justificat un arbore de pe domeniul public vin cei de la mediu şi de la poliţia locală şi-l sancţionează. Şi noi, cetăţenii, ar trebui să-i putem sancţiona pe cei care nu-şi onorează în integralitate sarcinile de serviciu, inclusiv în acest domeniu despre care vorbesc. S-ar putea ca pe când o să se trezească cineva să intervină să fie prea târziu”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS PREVEDERILE NOII LEGI

Noiembrie vine cu scumpiri la asigurările pentru locuințe

Polița PAD, care acoperă riscul de cutremur, inundație sau alunecări de teren se scumpește începând cu luna noiembrie.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now