Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şedinţă în cadru natural a Cenaclului Cronograf

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri, 24 mai 2019, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Cenaclului Cronograf Satu Mare. Elementul de noutate l-a constituit locul în care s-a desfășurat ședința, și anume la cabana proprietatea lui Felician Pop, din Berindan, comuna Odoreu. Locul a oferit celor de față o perspectivă panoramică a satului și a împrejurimilor.


Au fost mai mulți participanți decât de obicei: scriitori, poeţi şi oameni iubitori de cultură și, ca o excepție, doi politicieni. Amintim câțiva dintre participanți: Loredana Ştirbu, preşedinta cenaclului, Felician Pop, Cornel Burcea, Teodor Curpaș, Gheorghe Cormoș, Manuela Breban, Dumitru Țimerman, Robert Laszlo, Mihai Sas, Florin Tamaș, Vasile Nechita, iar dintre politicieni, Adrian Cozma, consilier județean PNL și Ovidiu Duma, primarul comunei Ardud.
Într-o atmosferă calmă, a citit din creația sa poetică Felician Pop. Sub monitorizarea Loredanei Știrbu, fiecare cenaclist și-a exprimat o opinie și a dat o interpretare, în general apreciativă, celor11 poeme scrise de Felician Pop. Florin Tamaș a întreprins chiar o vastă analiză a scriiturii din perspectivă literară, filosofică și psihologică a poeziei moderne a autorului. Unii dintre participanți Mihai Sas, Teodor Curpaș , Manuela Breban, au ținut să remarce activitatea culturală vastă desfășurată de poet, ca reprezentant al Centrului de Creație. De asemenea, Adrian Cozma, Robert Laszlo și Manuela Breban au vorbit și despre activitatea culturală desfășurată de membrii Centrului de Creație și de cenaclul asociat în mai multe orașe din țară, precum și în străinătate.
În continuare, în buna tradiție a cenaclului, Cornel Burcea a încântat audiența recitând câteva poezii reprezentative din literatura română.
În final, Felician Pop, sub titlul Grăunțe de cristal, a prezentat reflecții despre însemnătatea cunoașterii, alături de consecințele neglijării acesteia și despre diminuarea. preocupărilor spirituale în contrast cu exacerbarea îngrijirii corporale. Aceste teme au fost urmate de câteva zeci de enunțuri aforistice.
Ședința s-a încheiat cu câteva anunțuri privind programul următor al cenaclului Cronograf.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns