Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primăria a pierdut sau a câștigat războiul pentru interesul sătmărenilor?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De curând, a fost făcută publică sentința în urma căreia cetățeanul Szolomajer Augustin a pierdut procesul prin care solicita anularea Hotărârilor de Consiliu Local prin care se aplică taxe suplimentare cetățenilor din Satu Mare.

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței de consiliu local, la punctul ”Diverse”, am dezbătut acest subiect și, spre dezamăgirea mea, am constatat că mai mulți colegi, în frunte cu dl. primar, au preferat să țină partea firmei de salubrizare în defavoarea cetățenilor municipiului și chiar s-au bucurat de faptul că dl. Szolomajer a pierdut acest proces.

Am spus-o în ședință, o spun și acum:
Părerea mea este că în această bătălie raportul de forțe a fost unul inegal și cred că decizia instanței a venit în consecință. Probabil lipsa unei strategii și a unei consilieri juridice adecvate au dus la acest deznodământ. 

Cred că Primăria și Consiliul Local Satu Mare ar fi trebuit mai degrabă să susțină demersul cetățeanului Szolomajer pentru că, aparent, ar trebui să fim de aceeași parte, adică rolul instituțiilor amintite este de a susține și apăra interesele sătmărenilor. Acest cetățean nu a făcut nimic mai mult decât să încerce să apere interesul cetățenilor, lucru pe care ar fi trebuit să îl facem și noi, pentru că, spre deosebire de el, noi suntem aleși și plătiți de către sătmăreni pentru asta.

Acestea fiind spuse, mă întreb cine câștigă și cine pierde în această situație. Aparent, pare că cetățeanul Szolomajer este singurul care a pierdut, iar Primăria și Consiliul Local au câștigat. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa: dacă plecăm de la premisa că dl. Szolomajer a încercat să apere interesele sătmărenilor, înseamnă că toți cetățenii din Satu Mare au pierdut. Iar dacă ne gândim la faptul că Primăria și Consiliul Local ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor din Satu Mare, asta ar însemna că implicit și Primăria și Consiliul Local au pierdut. Dar la modul în care Primăria și Consiliul Local s-au poziționat în acest proces pare că este atât câștigător, cât și perdant. Paradoxal, nu?

Singura cu adevărat câștigătoare este firma de salubrizare, care încasează în continuare taxele în cauză. Este exemplul clasic: “când doi se bat, al treilea câștigă”.

Mihai Huzău
Consilier Local ALDE

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns