Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pălinca sătmăreană ar putea ajunge pe piaţa chineză

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aflat în studiourile Informaţia TV, Cornel Mureşan, preşedintele Federaţiei Producătorilor de Pălincă din Nord-Vest, ne-a spus că la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, se poartă tratative cu oficiali chinezi în ceea ce priveşte exportul de produse alimentare, printre care se numără şi rachiurile naturale din fructe.

Desigur, urmează să se stabilească exact condiţiile de livrare, preţuri ş.a. Până la definitivarea aspectelor de ordin oficial, fiscal şi de altă natură, pălincaroşilor din întreaga ţară le-a fost lansată această informaţie deosebit de preţioasă, inclusiv sătmărenilor.

Se cuvine menţionat faptul că valorificarea pălincii spre îndepărtata Chină se deschide în acest moment exclusiv deţinătorilor de antrepozite fiscale. Rămâne de văzut câţi dintre antrepozitarii sătmăreni vor fi de acord cu înscrierea într-un gen de asociaţie care o să intermedieze vânzările de rachiuri româneşti în China. Aderarea la această formă asociativă o să însemne şi o cotizaţie, încă nestabilită, pe care o vor plăti cei interesaţi, indiferent dacă vor livra sau nu pălincă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns