Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Stabilirea seriilor în Liga 3, amânată pentru luna august

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

După ședința de ieri a Comitetului deUrgență, Federația a amânat pentru a doua oară stabilirea componențelor celor 5 serii de Liga 3. Motivul, sau motivele, nu sunt greu de ghicit. Nu sunt suficiente echipe dornice de a juca în Liga 3.

Conform celor hotărâte de Federație în acest eșalon ar trebui să activeze 80 de echipe repartizate în cele 5 serii. Dar banii bată-i vina, lipsa lor mai bine zis, fac ca multe echipe să dea înapoi și să refuze participarea la Liga 3.

Regula impusă de Federație, cum că fiecare echipă înscrisă în campionat trebuie să facă dovada depunerii într-un cont al FRF a garanției de 20.000 lei a determinat multe echipe să facă pasul în spate. Unele cluburi, care trăiesc de pe o zi pe alta, nu au acești bani iar altele, finanțate din fonduri publice, nu pot s-o facă.

În această situație este și CSM Satu Mare, club finanțat în exclusivitate de Consiliul Local. “Noi avem banii, dar nu putem să-i depunem în contul indicat pentru că nu avem acoperire legală” a spus Vasile Fogel, președintele CSM Satu Mare.

Aflată oarecum în impas, Federația a amânat până la începutul lunii august a stabilirea seriilor. Probabil că se va ajunge la un compromis pentru a putea porni la drum. Un prim pas s-a făcut în sensul că Federația a invitat mai multe echipe, care au retrogradat, să se înscrie în campionat. Trei dintre acestea au acceptat, altele nu.

O asemenea invitație a primit și Unirea Tășnad. Propunerea a fost refuzată însă de conducerea clubului. “Am ales să continuăm în Liga 4. Insuficiența mijloacelor financiare, plecarea unor jucători ne-au determinat să șutăm această decizie.Vom merge pe mâna mai vechilor jucători din Tășnad”, a spus Marius Bălău, antrenor-jucător al echipei Unirea.

Sergiu Neichi și Constantin Por în corpul observatorilor din Liga a 3-a

În cadrul Comitetului de Urgență s-a stabilit și componența lotului observatorilor de arbitri din Liga 3. Din totalul de 78 de observatori, 2 sunt din Satu Mare. Aceștia sunt Constantin Por și Sergiu Neichi, foști arbitri în al treilea eșalon al fotbalului din România.

Cei doi au activat și în sezonul trecut în rândul observatorilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns