Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul i-a dat o replică acidă președintelui Iohannis: “Un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al domnului Tăriceanu”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seară, că va merge în Parlament pentru a obține aprobarea remanierii guvernamentale și l-a criticat dur pe Klaus Iohannis, după ce președintele României a respins propunerile înaintate de șefa Guvernului.

“Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidențiale Klaus Iohannis, care din păcate nu și-a înțeles rolul constituțional nici după cinci ani de ocupare a funcției de Președinte al României. Atitudinea lui Klaus Iohannis nu este deloc surprinzătoare. De doi ani și jumătate se folosește de funcția pe care o deține, pentru a bloca și critica fără fundament acest Guvern.
Președintele a înlocuit datoria constituțională de mediator între partide politice cu cea de sabotaj. Președintele nu a înțeles nici de această dată câtă nevoie are România de maturitate din partea clasei politice, de stabilitatea instituțiilor statului. Este un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al domnului Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul abandonează numirea miniștrilor”, a spus Viorica Dăncilă, miercuri seară, la Palatul Victoria.

În aceste condiții, premierul a precizat că va merge în Parlament și va încerca să obțină aprobarea legiuitorilor pentru remanierea guvernamentală propusă.

“În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile şi a tuturor acestor domni cu pretenţii de “bărbaţi de stat” care, din considerente electorale, menţin instabilitate, noi ne vom continua activitatea. Vom merge în Parlament şi vom încerca să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. Şi spun acest lucru nu pentru că ne ţinem de scaune, aşa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români, avem responsabilitatea de a ne duce programul de guvernare până la capăt, cum am promis în 2016. Aşa cum am spus de nenumărate ori, mai avem multe lucruri de făcut pentru ţară, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă”, a completat şeful Executivului.

Reproșuri la adresa lui Iohannis și a altor adversari politici

Ea i-a reproșat președintelui faptul că nu a avut niciodată încredere în Guvern, aducând ca argument criticile lui Iohannis la începutul Președinției române a Consiliului, pentru ca la final aceasta să fie apreciată de toate statele membre UE.

Viorica Dăncilă a spus că este ”revoltător” faptul că președintele a spus că România are un ” guvern corupt” și l-a somat pe Klaus Iohannis să prezinte probe pentru această afirmație care dăunează profund imaginii țării. Ea a dat asigurări că, în ceea ce o privește, nu a existat niciun act de corupție.

În apărarea Guvernului, Dăncilă a evocat laudele lui Trump pentru performanța economică și laudele tuturor statelor membre pentru buna gestionare a Președinției Consiliului.

Premierul a lansat atacuri și la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Dan Barna și Ludovic Orban, susținând că trebuie să se lupte cu ”toți acești bărbați de stat ai României” și că trebuie să aibă de partea ei toți românii și femeile care vor echilibru și consens în funcțiile statului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. Felicîtări pentru discursul doamnei Dancila!O doamna.care da dovada de bun simt,respect,de o moralitate notabilă si un echilibru interior deosebit!Un suflet curat!O femeie puternică și asumată!Un adevărat om de stat!

Lasă un răspuns