Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O delegație a Colegiului Național Mihai Eminescu participă la o expoziție de știință în Abu Dhabi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O delegație a Colegiului Național Mihai Eminescu participă la expoziția de știință Milset – Expo Science Internațional în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, cu proiectul ,,Friendly Artificial Intelligence”.

Este cel mai mare eveniment STEAM pentru elevi și studenți, după cum ne face cunoscut profesoara dr. Geta Cozma, coordonator Echipa Multitouchcnme.

Echipa de proiect

Din echipa de proiect mai fac parte elevii: Patrik Mihalca (XII A) – Computer Art; Silvia Manoliu, Raul Handrău, Karina Szauftmann (XI A) – Documentare; Logistică, marketing, PR; Maria Carla Ban, Daiana Nemeț (XI C) – Desen artistic; Laura Dulău (XI C) – Design 2 D; Antoniu Gavriș (XII A) – Imprimare 3D; dr. Geta M. Cozma – Concepție și perspectivă transdisciplinară. Profesorii Claudia Pop, Liviu Rotaru și ing. Marian Stan (Continental Teves, Frankfurt) sunt referenți științifici.
Proiectul a obținut Medalia de Bronz la Infomatrix World Final 2018 și Medalie de Bronz / Mențiune la RoSEF 2018. Acest proiect s-a calificat și la concursul I3F, care s-a desfășurat în februarie 2019, în Malang, Indonezia. Proiectul este calificat de Geta Cozma drept ”Darul Echipei Multitouchcnme pentru Centenarul colegiului”.

Despre manifestare

Expo Science Internațional (ESI) este cel mai mare eveniment din Emiratele Arabe Unite, care se concentrează exclusiv pe creativitatea științifică a tinerilor cercetători aspiranți din întreaga lume. Selecția proiectelor participante s-a făcut din totalul proiectelor premiate la RoSEF 2018, prin procedura peer-review de un juriu format din cercetători din diaspora.

Propunerea de proiect

Cercetarea noastră abordează dezvoltarea de Inteligențe Artificiale care să permită colaborarea om-mașină, să crească capacitățile autonome și să regândească modul în care proiectăm și interacționăm cu lumea fizică.
Apelând la Biomimicry, îmbinând design-ul inspirat de faună, combinat cu forța tehnologiei, propunem crearea unor AI – Friendly Artificial Intelligence – autonome, mobile, cu o configurație modulară, care pot să fie folosite în scopul salvării unor specii pe cale de dispariție sau să amplifice cunoașterea și expertiza oamenilor în diverse domenii ale cunoașterii și vieții. UAV (Unmanned Air Vehicle) reprezintă una dintre tehnologiile care până de curând era disponibilă numai pentru unele agenţii guvernamentale din câteva ţări puternice. Pe lângă misiunile generale, dronele și roboții vor avea misiuni particulare, în funcție de obiectivele urmărite.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns