Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Belanszky Demko Beata și Corina Buze au deschis la Primărie o expoziție dedicată spațiilor vaste

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Membri AAP și prietenii lor

Joi spre seară s-a deschis la Primăria municipiului Satu Mare prima expoziție găzduită de holul instituției în stagiunea 2019-2020 a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Și-au alăturat lucrări similare prin tematică și foarte diferite prin maniera de realizare două artiste membre AAP.

Belanszky Demko Beata, sătmăreancă de origine, s-a stabilit de mult timp în orașul maghiar Soskut, dar este prezentă constant în calendarul de expoziții din Satu Mare și a participat de curând și la tabăra organizată la Ardud Vii. Acum expune câteva portrete feminine în care se concentrează pe finețea desenului și expresiei faciale, dar marea majoritate a lucrărilor aparțin unei maniere pe care am numi-o peisaj abstract extrapolat. Pornind de la imagini marine sau în general acvatice, artista lărgește cadrul, diluează formele până la extrem, pare să urce într-o stratosferă din care vastitatea apei și lumina difuză transformă spațiul pictat într-o oglindă a nemărginirii.

Corina Buze ne oferă o surpriză plăcută cu fotografiile sale artistice, căutând infinitul mare în vaste spații înzăpezite sau pe maluri de mare și infinitul mic concentrat într-o frunză sau în licărirea unor flăcări, folosind cu discernământ zoom-ul și făcând privitorul să reflecteze. Include și câteva nuduri grafice, studii ale corporalității, căci și trupul uman este în felul lui o expresie a infinirii.

Au cântat la vernisaj Sânziana Satmari și Taisa Silaghi, eleve ale profesorului Călin Keresztes la Școala de Arte. Expoziția poate fi văzută până în 14 octombrie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns