Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nuntă româno-americană la Castelul din Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Invitaţii Sofiei şi ai lui Nicholas au venit din România, Franţa, Germania, SUA, Columbia şi Mexic

O nuntă de poveste a avut loc sâmbătă, 21 septembrie, la Castelul din Carei. Impunătorul edificiu a găzduit un asemenea eveniment pentru prima dată de la restaurarea din 2012.

Miri intrarea castel

Fericiţii miri au fost sătmăreanca Sofia Păcurar şi Nicholas Patrick Gignac din Texas, SUA iar naşi Sorin şi Camelia Stan alături de Rebekah Salinas şi Ruben Arriaga. Cei doi tineri s-au cunoscut în urmă cu trei ani în SUA, după ce Sofia a fost trimisă de o firmă din Austria să pună bazele unei noi fabrici de oţel din Corpus Christi, Texas.

Printre cei 260 de invitaţi veniţi din Satu Mare, Bucureşti, Arad, Cluj, Franţa sau Germania s-au aflat şi 30 de invitaţi din SUA, Columbia şi Mexic. Aşadar, a fost o nuntă care a unit la un castel medieval Transilvania cu Texasul, după cum a fost menţionat şi pe invitaţie. Tatăl lui Nicholas, Raymond, arhitect de meserie ca şi fiul său, originar din Cuba, a fost deosebit de impresionat de frumuseţile Transilvaniei şi îndeosebi de arhitectura castelului.

În curtea castelului mama miresei, Viorica Păcurar, a amenajat un colţ tradiţional cu baloţi de paie, coşuri cu roadele toamnei şi manechini îmbrăcaţi cu haine tricotate de mama şi bunica dânsei. Mireasa a fost îmbrăcată într-o rochie cu motive tradiţionale, inspirată din povestea Ilenei Cosânzeana, iar mirele şi taţii mirilor au purtat cămăşi brodate special pentru eveniment. Buchetul miresei a conţinut pe lângă trandafiri albi şi spice de grâu.

Miri cu masina

În jurul orei 16, mirii au intrat pe poarta castelului nu cu trăsura, ci cu o maşină de epocă marca Beauford. Mesele au fost amenajate în sălile de la parter, dar şi sus, la etaj. Invitaţii au fost răsfăţaţi cu un meniu bogat ce a conţinut un aperitiv, supă cremă de mazăre, piept de raţă, muşchiuleţ de porc în crustă de verdeţuri. Nu au lipsit tortul cu mai multe etaje şi tradiţionalele sărmăluţe, ultimul fel din meniu. Muzica a fost asigurată de o formaţie din Bucureşti, Heavy Rotation.

Locaţia a fost aleasă de miri, iar părinţii Sofiei, Viorica şi Traian, s-au dat peste cap să le îndeplinească visul. Numai închirierea castelului a costat 5.000 de euro, plus o garanţie de aceeaşi valoare. Castelul a fost prima reşedinţă a familiei Karolyi, ridicată la sfârşitul sec. al XV-lea şi transformată în cetate fortificată în sec al XVII-lea. Edificiul a suferit mai multe transformări, ultima la sfârşitul secolului XIX, când contele Karolyi Istvan a iniţiat o serie de modificări arhitectonice, adăugând elemente în stil romantic, baroc şi neogotic.

Invitaţii s-au simţit minunat până după miezul nopţii, urându-le mirilor la plecare “Casă de piatră”, bucurie şi mult noroc în noua viaţă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns