Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Moțiunea de cenzură a fost citită cu sala aproape goală

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ciolacu: PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici opoziția nu face 233 voturi

Moțiunea de cenzură intitulată “Ca să construim România, guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”, a fost citită, joi, cu sala aproape goală, urmând să fie dezbătută și votată joia viitoare.

Doar 128 de parlamentari din totalul de 465 au fost prezenți. Asta după ce miercuri, opoziția a reușit să-și amâne propria moțiune de cenzură. Ințial, Birourile permanente reunite ale celor două camere au stabilit ca moțiunea să fie citită miercuri și votată sâmbătă. Însă opoziția s-a simțit nedreptățită, spunând că PSD încearcă prin abuz să mai rămână în plus la putere. În schimb, premierul vicorica dăncilă spune că “opoziția realmente fuge de propria moțiune de cenzură”.
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziție adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moțiunea.

Din totalul de 465 de parlamentari doar 128 au fost prezenți

Parlamentarii au lipsit, joi, de la citirea moțiunii de cenzură pentru demiterea guvernului Dăncilă. Doar 128 de parlamentari au fost prezenția în sală că senatorul PNL Florin Cîțu a citit în plenul Parlamentului, moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.

Președintele Camarei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că este o moțiune neserioasă, iar semnatarii nu știu cine va fi premierul sau care este programul de guvernare.

„Moţiunea trece cu 233 de voturi. PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari, dar avem o veste bună, nici cele cinci partide adunate nu fac 233. (…) Ne vedem joi la moţiune, vedem dacă cele cinci partide fac numărul de 233 de voturi. Cred în continuare, şi după ce s-a citit astăzi moţiunea, mi s-a părut o moţiune în continuare neserioasă.

(…)Nici măcar nu ştiu sau să ne spună cineva cine va fi premierul, sau un program de guvernare schiţat”, a declarat Marcel Ciolacu, după citire moţiunea de cenzură. Președintele Senatului Teodor Meleșcanu n- are emoții și a declarat că politica se face pe voturi, ca și fotbalul pe goluri.

“Lucrurile sunt foarte clare, până la urmă orice moţiune se bazează pe numărul de voturi. (…) Politica se face pe voturi, ca şi fotbalul pe goluri. Nu avem cum să ne facem emoţii. Vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Meleşcanu.

Turcan: urmează un Black Friday

Vor fi mult peste 233 de voturi, susține liderul deputaților PNL Raluca Turcan. Ea a precizat că negocieriile cu parlamentarii continuă și după citirea moțiunii de cenzură.

„Am spus că vom depune moţiunea de cenzură atunci când numărul de semnături va fi mai mare decât numărul de voturi necesar pentru a trece această moţiune. Că vor fi 246 sau 240, cert e că vor fi mult peste 233 şi că Guvernul Viorica Dăncilă va ajunge istorie (…) Continuăm negocierile cu orice parlamentar care doreşte şi se poate delimita de acest Guvern. Aşa cum spunea cineva, urmează un Black Friday. E foarte clar că acest guvern va folosi toate mijloacele din dotare astfel încât să oprească votul la moţiune. Va fi o bătălie a forţei caracterului”, a declarat Raluca Turcan.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban spune că moțiunea are peste 80% șanse să treacă.

Fostrul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat, joi, că nici măcar Florin Cîţu, senatorul PNL care a citit moţiunea de cenzură în plen, nu a înţeles ce prevede textul. Social-democratul a adăugat că Ludovic Orban se vede deja premier şi se gândeşte cum să scape de Rareş Bogdan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns