Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tenorul italian Marcello Giordani a murit la vârsta de 56 de ani

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tenorul italian Marcello Giordani, decedat sâmbătă în urma unui infarct la vârsta de 56 de ani în Sicilia, a fost omagiat duminică de numeroşi artişti şi de Metropolitan Opera din New York, scrie AFP.

MET s-a declarat “profund îndurerată să afle de moartea lui Marcello Giordani”, care a debutat în instituţie în 1995 cu rolul lui Rodolfo din “Boema”, de Puccini, şi a jucat în peste 250 de reprezentaţii şi 27 de roluri diferite.

Soprana Angela Gheorghiu şi-a exprimat tristeţea după moartea tenorului italian, “o voce de aur”, cu care ea a cântat pe scena Metropolitan Opera de mai multe ori.

Potrivit presei italiene, artistul a murit sâmbătă după-amiază în urma unui infarct, în locuinţa din Augusta, Sicilia, unde s-a născut în 1963. Medicii nu au reuşit să-l resusciteze.

Acum o lună, el a interpretat rolul Calaf din “Turandot”, de Puccini, în teatrele greceşti în aer liber din Taormina şi Siracuza.

Marcello Giordani a avut o bogată carieră internaţională, cu un repertoriu complet, de la operele Bel Canto de Rossini, Donizetti şi Bellini, la roluri dramatice de Verdi, Puccini şi Berlioz.

După ce a studiat canto în Catania şi Milano, a câştigat în 1986 concursul de canto de la Spoleto (centrul Italiei), lucru care i-a lansat cariera cu un rol în opera “Rigoletto”, de Verdi, la festivalul din acest oraş. Imediat şi-a făcut debutul în Statele Unite, la Opera din Portland în 1988, iar în acelaşi an a cântat la Scala din Milano, potrivit site-ului oficial al artistului.

Tenorul, tată a doi copii, a creat o academie de muzică care îi poartă numele, destinată să încurajeze tinerele talente.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns