Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La cererea Informaţiei Zilei, Consiliul Judeţean ne-a furnizat date despre concursul de manager al Filarmonicii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Întrucât prin decesul neaşteptat din 22 iulie al regretatului violonist dr. Rudolf Fatyol postul de manager al Filarmonicii “Dinu Lipatti” deţinut de acesta timp de aproape 30 de ani a fost vacantat, în mod firesc urmează un concurs pentru desemnarea noului manager. Suntem deja în octombrie şi stagiunea este în desfăşurare, aşa că Informaţia Zilei a pus Consiliului Judeţean Satu Mare, instituţia care finanţează Filarmonica, două întrebări: “Când va avea loc concursul pentru funcţia de manager al Filarmonicii Dinu Lipatti, rămasă vacantă după decesul maestrului Rudolf Fatyol? Ce condiţii trebuie să îndeplinească aspirantul la această funcţie?”

Ca răspuns, Consiliul Judeţean ne-a anunţat că tocmai în cursul zilei de ieri a fost publicat pe site-ul instituţiei anunţul public al organizării concursului de proiecte de management, însoţit de regulamentul de organizare şi caietul de obiective. Conform anunţului, data limită de depunere a proiectelor şi dosarelor este 6 noiembrie, a doua zi urmând selecţia dosarelor eligibile. După o săptămână, în 15 noiembrie, vor fi făcute publice notele acordate proiectelor de management. După soluţionarea eventualelor contestaţii, în 20 noiembrie are loc etapa a doua, cu susţinerea proiectelor de management în faţa unei comisii de specialitate. Rezultatele vor fi anunţate a doua zi, dar perioada de contestaţii permisă face ca Filarmonica să nu aibă oficial un nou manager până în jurul datei de 1 decembrie.

Candidaţii trebuie să fie cetăţeni români sau ai unor state membre UE, să aibă studii superioare muzicale, vechime în specialitate de cel puţin 5 ani şi experienţă în management de cel puţin trei ani, desigur cunoştinţe bune de limbă română şi stare de sănătate corespunzătoare. Anunţul şi anexele sale se pot consulta pe paginile web oficiale ale Consiliului Judeţean şi Filarmonicii “Dinu Lipatti”.

Până la organizarea concursului funcţia de manager interimar este deţinută de Claudiu Pitic, care îşi continuă şi activitatea artistică în partida de corni a orchestrei. Planurile lăsate în urmă de dr. Rudolf Fatyol acoperă programul până în decembrie. Din câte am reuşit să aflăm, vor fi mai mulţi candidaţi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns