Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

S-a format un cerc de robotică la Medieşu Aurit

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Şcoala Profesională George Coşbuc Medieşu Aurit a luat fiinţă un cerc de robotică. După cum ne-a relatat ing. Ninel Ştirbu, directorul instituţiei, cercul de robotică este format din două module.

La fiecare modul vor participa câte 40 de elevi, în total 80 de elevi de ciclu primar şi gimnazial. Directorul crede că programul stârneşte curiozitatea copiilor, este parte a unui învăţământ activ şi va contribui la o prezenţă mai mare a elevilor la cursuri. De asemenea, profesorii îşi pot face lecţiile mai interesante cu dotări digitale.
Programul de educaţie digitală îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învăţarea prin metode digitale interactive a matematicii şi TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII.

Laborator digital complet

Cercul de robotică a luat fiinţă după ce Şcoala Profesională George Coşbuc Medieşu Aurit – singura unitate de învăţământ din judeţul Satu Mare – a fost selectată în cadrul unui program-concurs. Prin intermediul programului, şcoala a fost dotată cu un laborator digital complet echipat cu materiale digitale educaţionale pentru Matematică şi Informatică. Este vorba despre 33 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, elevii au primit un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, materiale digitale şi planuri de lecţii pentru a susţine învăţarea matematicii şi informaticii cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiţi să utilizeze metodele digitale la clasă.

Despre robotică

Robotica necesită cunoştinţe de fizică, matematică, electronică, tehnologie şi programare. Domeniul Roboticii este unul interdisciplinar. Pentru a putea rezolva cu succes o sarcină de lucru, de exemplu construirea unui robot care să parcurgă un labirint, sunt necesare cunoştinţe aplicate de matematică, fizică, inginerie şi programare. Nu este suficient ca elevii să aibă cunoştinţe teoretice, este foarte important ca ei să poată aplica practic aceste cunoştinţe. Nu întâmplător în SUA şi în Marea Britanie, în domeniul educaţiei se foloseşte un nou acronim STEM (science, technology, engineering, and mathematics) care desemnează un nou domeiu al educaţiei, care ar trebui să pregătească tânăra generaţie pentru profesiile de înaltă tehnologie.

Despre şcoală

După cum ne relatează directorul instituţiei, Şcoala Profesională George Coşbuc Medieşu Aurit funcţionează cu ciclu primar, ciclu gimnazial şi şcoală profesională duală. În total, şcoala are 768 de copii. Învăţământul profesional a demarat în urmă cu 3 ani, iar în prezent are trei clase cu câte trei grupe fiecare. Clasa funcţionează compact la cursurile teoretice de cultură generală şi se separă pe grupe la cursurile de specialitate (disciplinele tehnologice), precum şi la orele de practică. Specialităţile pentru care se pregătesc sunt: lăcătuşerie-electromecanică, croitorie şi tapiţerie. Avantajele elevilor constau în asigurarea unui loc de muncă la absolvire, burse de 200 de lei din partea statului şi alte 200 din partea firmei cu care încheie contractul de şcolarizare.
Potrivit interlocutorului, cadrele didactice au gradul I în proporţie de 70%, 99% sunt titulare, iar naveta de la Satu Mare nu constituie o dificultate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns