Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cupa Nataţiei, sâmbătă la bazinul Select

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Bazinul Select din municipiul Satu Mare va găzdui în perioada următoare mai multe concursuri de înot. S-a creat o tradiţie ca la fiecare final de an să se organizeze un concurs interşcolar, unul dedicat cluburilor profesioniste, iar altul al veteranilor. :irul acestor evenimente începe sâmbătă, 26 octombrie, la bazinul de pe strada Gellert, Nr. 2.

Cupa Nataţiei, ajunsă la ediţia a 7-a, va reuni sute de sătmăreni în concurs, pe cele cinci culoare ale bazinului. Competiţia interşcolară este dedicată elevilor claselor 1-12 de la toate unităţile de învătământ din judeţul Satu Mare.

Pentru a prefaţa acest eveniment, miercuri s-a organizat o conferinţă de presă la care au participat Mircea Pop şi Tiberiu Markos.

“Efectul organizării acestor concursuri de înot este vizibil în comunitatea sătmăreană. Sunt tot mai mulţi copii care practică înotul. Am reuşit, în sfârşit, să avem un campion naţional în acest sport. Scopul nostru este să aducem cât mai mulţi copii să vadă condiţiile de la bazin, să simtă un pic spiritul de competiţie. Încercăm să identificăm copiii care nu au posibilităţi materiale şi să-i introducem într-un program gratuit, să-i ajutăm să-şi creeze un viitor”, declară Mircea Pop, patronul bazei Select.

“Noi, mediul de afaceri, prin Asociaţia Economică Germano-Română DRW şi Asociaţia Camera Meşteşugarilor ne-am asumat susţinerea acestui sport minunat, înotul. Pe lângă înot mai susţinem scrima şi baschetul, la nivel de copii. Dorim ca tineretul din Satu Mare se se lege, să-şi creeze rădăcini în acest oraş. Intenţia noastră e să-i facem să-şi iubească oraşul, să rămănă aici să se realizeze”, spune Tiberiu Markos.

La ediţia precedentă a concursului interşcolar au participat în jur de 200 de copii. Deocamdată se mai pot face înscrieri, astfel că se aşteaptă la cel puţin 250 de participanţi pentru ediţia 2019. În cadrul conferienţei de miercuri, Tiberiu Markos ne-a vorbit şi despre un alt eveniment. Pe 23 noiembrie se va organiza la bazinul Select un maraton de înot, şah şi tenis de masă.

Unităţile de învăţământ se pot înscrie la acest concurs până joi, 24 octombrie, prin e-mail:[email protected]. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0722.389.098.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns