Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Unicef propune înfiinţarea unui Minister pentru copii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La 30 de ani de la adoptarea Convenţiei cu privire la drepturile copilului, Organizaţia Unicef propune crearea unui Minister pentru copii.

La baza acestei propuneri stau o serie de date statistice publicate de Unicef pe pagina sa de internet. Organizaţia arată că în anul 1990, rata mortalităţii infantile era de aproximativ 27%, în prezent aceasta fiind de 6,4 procente, însă şi aceste 6,4% reprezintă dublul mediei europene. România are în continuare cea mai ridicată rată a mortalităţii neonatale din Uniunea Europeană.

“Rata de părăsire timpurie a școlii a scăzut de la 23% în 2002 la 16,4% în 2018, dar media Uniunii Europene era de 10,6% anul trecut. 400.000 de copii sunt încă în afara sistemului de învăţământ şi 40% din adolescenţii de 15 ani înţeleg cu greu textul pe care îl citesc şi socotesc cu greu”, scrie Unicef.

În opinia reprezentantului organizaţiei Unicef în România, Pieter Bult, această situaţie critică necesită un efort colectiv pentru a pune drepturile copilului mai sus pe lista priorităţilor politice, iar asta s-ar putea realiza prin crearea unei instituţii cum ar fi un minister sau o comisie specială în subordinea premierului care să coordoneze intervenţiile pentru copii şi să asigure resursele necesare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Blam parlamentarilor

Asculta acest articol Sătmăreanul Vasile Mic, dezamăgit de unii parlamentari români, le adresează următorul text: “Parlamentarilor României care şi-au votat