Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UEFA vrea să schimbe formatul Ligii Campionilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La presiunea tot mai mare a cluburilor importante și bogate din fotbal, UEFA intenționează să schimbe formatul Champions League. Forul european are de ales între două sisteme prin care speră să mulțumească marile echipe europene.

Prima variantă presupune păstrarea numărului actual de echipe (32) și reintroducerea sistemului cu două faze ale grupelor. Adică 8 la început, apoi 4, după care ar urma eliminări directe din faza sferturilor. Acest sistem a mai fost folosit între 1999 și 2003 dar nu a fost pe placul unor cluburi mari.

A doua varianta ar fi cu 36 de echipe la start împărțite în 6 grupe a câte 6 echipe fiecare. Primele două echipe din fecare grupă s-ar califica în optimi plus cele mai bune patru echipe de pe locul 3.

O decizie în acest sens va fi luată în luna martie când se va întruni Comitetul Executiv al UEFA.

Unul dintre mari critici ai actualului sistem este și Gică Hagi. Dar fostul decar al naționalei României dorește ca faza grupelor Ligii Campionilor să fie mai ușor accesibilă echipelor care vin din campionatele mai slab cotate.

O variantă ar fi ca doar echipele campioane să se poată înscrie în Champions League. Pentru că, în opinia multora, nu este normal să-i oferi șansa unei echipe clasată pe locul 3 sau 4 într-un campionat puternic, să câștige Liga Campionilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns