Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

100.000 de raţe din China vor consuma zilnic 20 de milioane de lăcuste de la graniţa cu Pakistanul

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pakistanul se confruntă cu cea mai mare invazie de lăcuste din ultimele decenii, iar China îi vine în ajutor şi trimite 100 de mii de raţe, un inamic natural al acestor insecte, relatează Digi24. Lăcustele ameninţă securitatea regională în privinţa alimentaţiei, iar cercetătorii din China şi Pakistan colaborează pentru a combate această invazie. Cele circa 100.000 de raţe ar urma să consume zilnic milioane de insecte.

Lu Lizhi, cercetător la Academia de Ştiinţe Agricole din Zhejiang, a spus că raţele sunt “bombe biologice” şi pot fi mai eficiente decât pesticidele.

“O singură raţă poate mânca peste 200 de lăcuste pe zi”, a adăugat el, menţionând un experiment în care au fost testate capabilităţile de predator ale acestor păsări. Un calcul aritmetic ne duce cu gândul că cele 100.000 de raţe vor consuma zilnic aproximativ 20 de milioane de lăcuste.

Lăcustele de deşert s-au răspândit în mai multe ţări din estul Africii şi sudul Asiei, distrugând mii de hectare de culturi şi terenuri de păşunat într-un ritm alarmant. Economia fragilă a Pakistanului este puternic afectată de această invazie, cele mai afectate provincii fiind Sindh, Balochistan şi Punjab. Iar insectele migrează către India. China este direct interesată să oprească invazia de lăcuste, având graniţe cu ambele ţări, deşi Munţii Himalaya acţionează ca o barieră naturală între subcontinentul indian şi Platoul Tibet. Într-o încercare disperată de a ţine situaţia sub control, guvernul pakistanez i-a îndemnat pe oameni să mănânce lăcustele.

În Africa, de exemplu, tot mai multe ţări sunt afectate de lăcuste, iar costurile pentru combaterea invaziei s-au dublat la 128 de milioane de dolari, a anunţat comisia ONU pentru aliementaţie şi agricultură. În estul continentului, Etiopia, Kenya şi Somalia sunt printre cele mai afectate ţări.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns