Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Echipa de robotică a Colegiului Naţional Ioan Slavici confecţionează viziere pentru personalul medical

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Din februarie, echipa de robotică StarTech a Colegiului Naţional Ioan Slavici Satu Mare se pregătea pentru concursului de Robotică BRD First Tech Challenge.

Au reuşit să adune bani din sponsorizări şi să elaboreze un proiect cu care să se prezinte la etapa naţională, organizată la Cluj. Între timp, s-a declanşat pandemia, competiţia a fost anulată şi cu toţii au intrat în izolare.
Profesoara Kabai Timea, mentor al echipei StarTech, şi-a propus să ajute corpul medical implicat în această criză. Constatând că cele mai mari nevoi acum sunt echipamentele de protecţie, s-a conturat posibilitatea acordării unui sprijin în această direcţie. Pornind de la faptul că liceul dispune de două imprimante 3D, membrii echipei s-au gândit că ar putea face viziere pentru personalul medical acoperind cheltuielile din fondurile adunate pentru competiţii. Vizierele sunt făcute din plastic, la imprimantă 3D, folosind un filament anume. Pe lângă partea aceasta principală, mai folosesc şi folie de plastic pentru partea transparentă şi elastic în spate, la care se adaugă bureţii, pentru confort.
După cum ne explică profesoara Kabai Timea, echipa de la Colegiul Ioan Slavici s-a alăturat echipei dr. Borlan Radu, care distribuie viziere în judeţul Satu Mare. De asemenea, a încurajat şi celelalte două echipe de robotică din Satu Mare să li se alăture în această acţiune şi le mulţumeşte pentru dorinţa de implicare.
Zilele acestea, echipa StarTech a printat deja cca 40 de viziere, pe care le-a donat în spitale şi farmacii. Ştiu că fiecare ajutor contează şi au încredere că ”Totul va fi bine dacă ne implicăm”. Zilnic, pot tipări cca 15-17 viziere. În continuare, au multe solicitări şi de aceea lucrează zi şi noapte şi se implică în continuare pentru a pune la dispoziţia cadrelor medicale soluţii concrete de ajutor, necesare în lupta împotriva COVID-19.
Toate activităţile echipei StarTech pot fi urmărite pe pagina de facebook:

Această iniţiativă este încurajată de Asociaţia Naţie prin Educaţie, cea care organizează de câţiva ani încoace competiţii de Robotică.
Sătmărenii sunt îndemnaţi să doneze materiale sau bani, pentru ca membrii clubului să poată confecţiona cât mai multe viziere.
Date de contact: prof. Kabai Timea ([email protected]).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Copiii din Centrul de Plasament Diana au fost vizitaţi de poliţişti şi jandarmi

Siguranţa copiilor pe internet, în special, şi prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, în general, au fost temele dezbătute de poliţişti şi jandarmi împreună cu copiii instituţionalizaţi în Centrul de Plasament Diana din municipiul Satu Mare, într-o întâlnire organizată în parteneriat, joi, 11 aprilie 2013.