Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sondaj: Credeți că este corect să fie amendați cu sume atât de mari cetățenii care nu respectă restricțiile de circulație?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zilnic mii de persoane sunt amendate în toată țara pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Suma totală a amenzilor a trecut recent de 10 milioane de euro. Și la nivelul județului Satu Mare se dau zilnic amenzi totale de peste 100.000 lei, chiar mult mai mult. De joi și până vineri, 2-3 aprilie 2020, s-a înregistrat însă un record.

Prefectura Satu Mare anunţă că de joi până vineri, la nivelul judeţului Satu Mare, echipajele mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat verificări în cazul a 2.501 de persoane, privind respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

De joi și până vineri, poliţiştii au aplicat 193 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 400.550 de lei persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuinţa şi nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

S-a stabilit un nou record/ zi la valoarea amenzilor acordate la Satu Mare, de la anunţarea ordonenţelor. Zilele trecute aveam în jur de 200.000, 300.000 lei în 24 de ore, iar acum iată că s-a ajuns la peste 400.000 lei.

Menționăm că după ultimele ordonanțe  se amendează cu o sumă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei persoanele fizice, iar pentru persoane juridice, valoarea acestei amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor este cuprinsă între 10.000 şi 70.000 de lei.

Întrebarea noastră este:

[cardoza_wp_poll id=452]

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

17 comentarii

  1. Dupa nebunia asta ,ANAF incepe vanatoarea ,toti cei care au gresit vor plati.Te vor cauta la pensii,salarii,ajutoare sociale dar eu cred ca ,e bine.Acuma este vorba de sanatatea ta si a celor din jurul tau, este periculos si trebuie chibzuit bine cand vedem ce se intampla in toate spitalele din intreaga lume.Deci,stai in casa,respecta ordinele daca nu,plateste si invata.Asta este parerea mea.

  2. Cine trebuie sa avertizeze conducerea unitatilor care deservesc populatia ( cu alimente si medicamente), care nu isi anunta cerberii de la intrare sa permita pensionarilor sa intre inaintea celorlalti. Cozi sunt, oamenii nu sunt dispusi sa tina cont ca intre orele 11 -13 ar fi bine sa intre mai repede persoanele in varsta. Vezi Nicovid.
    Daca asa nu se poate, propun sa se schimbe putin regulamentul: cei tineri, doar intre 11-13 ( desi fiecare cu treburile lui si cu timpul lui).

  3. peste 90% din amenzi nu vor fi platite si vor ajunge ca debite la administratiile locale,unde vor dezechilibra bugetele.Cred ca mai bine ar fi pedepsiti cu inchisoare cu numar mare de ani,pentru a descuraja alte abateri.Daca nu se iau mauri drastice,ne vom lovi de spargeri de locuinte,furturi si chiar omoruri Autoritatile de forta vor fi depasite numeric si chiar agresate.Atunci ce vom face? Nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa se intample in momentul relaxarii restrictiilor cu infactionalitatea.Acei indisciplinati isi vor relua activitatile infractionale pe care le faceau in strainatate,la noi acasa.Gata cu linistea si securitatea noastra.AUTORITATI! in care ordonanta militara veti cuprinde si articole care sa limiteze aceste infractiuni?

  4. @Babacule !, Pt. mine , SRI ,SIE, SPP sunt ORGANE capusitoare de toata rusinea !!!. Pana cand in tara asta romaneasca al lui Papura Voda se fura lemne cu miile de tone, se defriseaza ilegal paduri, se fura efectiv mii de hectare de paduri fara ca hotii sa fie prinsi ba chiar mai mult inca sunt sprijiniti de ORGANE si de autoritati in hotia lor nelimitata, pana cand se intra ilegal in tara , infractorii nefiind prinsi la intrarea ilegala la granita unde ei patrund ca si la ei acasa eventual sunt prinsi la iesire !!!! pana atunci in tara asta nenorocita despre siguranta nu putem vorbi !. Aceste ORGANE sunt platiti degeaba pt. ca nu-si fac treaba !!!. Jandarmeria, conform Statutului lui mai bine ar pazi padurile de infractori decat sa caute cum sa amendeze cetatenii din localitati !, iar armata mai bine ar pazi granitele in scopul opririi invaziei de imigranti infractori !. Norocul nostru consta in faptul ca teroristii nu stiu unde este romania ca altfel ar fi vai de capul nostru cu aceste ORGANE pe care le avem !. Daca ati fi implementat si respectat Rezolutia de la Alba Iulia acum nu ar exista udemeristi !!!. Udemeristii sunt un rau necesar la care ati contribuit pe deplin !.

  5. @Dac Bulibas: daca tu poti iesi acum sa te plimbi linistit pe strada (cind ai voie) fara teama ca va veni vreun terorist cu bomba, asta se datoreaza si SRI, SIE. Deci lasa-ne cu gargara ca bugetele SRI, SRI sint prea mari.
    Tu daca erai corect trebuia sa votezi udemeristi cinstiti, principiali, nu prostituate care se inhaiteaza cu orice infractori numai sa-si mentina privilegiile.

  6. Cetatenii ar trebui sa fie ultimii care sa fie amendati !!!!( prostilor cu diploma !). Ar trebui amendati cu demitere si puscarie toti factorii decizionali incepand cu presedintele Iohanescu cel mincinos si fraudulos continuand cu toti ministri si demnitarii care ne-au furat si au secatuit tara in folosul lor si nu al natiunii !!. Si la ultima impartire a bugetului atat la sanatate cat si la invatamant au facut taieri ca sa poata da mai muit la SRI, SIE, SPP, Administratia prezidentiala, etc. In toti 30 de ani care au trecut politicienii doar au furat si au desfiintat/distrus tot ce au apucat, nu au investit suficient in sistemul de sanatate ale caror roade le culegem acum numarandu-ne mortii !!!. O alta greseala monumentala a fost primirea pribegilor romani de doi bani din strainatate fara sa fie bagati direct in carantina unde sa fie paziti si supravegheati pt. siguranta deplina. Numai ca pt. primirea masiva a 2 sau 3 milioane de pribegi romani autoritatile nu au fost pregatite !!! la fel cum nici baze de cazare suficiente nu avem pt. acestia !.Ca urmare, trebuiau de la bun inceput inchise granitele chiar si pt. pribegi care trebuiau obligati sa stea acolo unde au muncit si au contribuit !, acolo sa ceara si sa beneficieze de drepturile lor asa cum le merita !, nu sa vina ca sa ne inbolnaveasca pe noi cei de acasa !!!. Numai ca pribegii romani barosani in proportie de 95% lucrau pe acolo in urmatoarele meserii : hotie, cersetorie, curvarie, stergatori de funduri ale batranilor mafiotilor, sclavi pe plantatiile mafiotilor, lucratori tilicari la negru in constructii, care niciunul nu au contribuit in sistemul de sanatate de acolo deoarece munca lor nu era oficializata !!!.Cei care lucrau acolo oficial beneficiaza acum de ajutoare/protectie de la Statul respectiv ca urmare n-au avut de ce sa se intoarca acasa si nu s-au intors acasa !!!. Pt. situatia complexa creata raspunzatori sunt toti presedintii si demnitarii care s-au perindat la conducere in ultimii 30 de ani !!!, care nu au slujit interesele natiunii , care au neglijat sistemul de sanatate pt. bunastarea lor si acolitilor lor !. Pe acesti imbecili privilegiati, prosti si incompetenti trebuie amendati care ne-au condus in aceasta situatie facandu-si averi pe spinarea, si sudoarea populatiei , nu populatia de rand care munceste ca sa traiasca de pe o zi pe alta si care acum este abandaonata, batjocorita, amendata si hranita cu imnul din difuzoarele masinilor politistilor !!!!!.

  7. Io zic ca altcumva e gandita chestia. Nu se vor plati amenzile (De unde naiba sa dea un om de rand 5.000 lei?! Castiga atata in 2-3 lun. Ia un credit pentru ordonante militare?!) Oamenii care nu pot plati amenzile vor face slujba in folosul cominitatii. Vor lucra la stat.

  8. consider ca aplicarea de sanctiuni pt. nerespectarea starii de urgenta easte bimevenita pentru cei care in mod voit nu respecta prevederile legale dar sunt si abuzuri ale organelor de ordine care sunt imposibil de contestat in conditiile actuale

Lasă un răspuns