Image 1
Image 2

Filarmonica oferă online Concertul pentru violoncel de Elgar

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Din lunga serie a concertelor simfonice cu invitaţi din Japonia, gândite şi dirijate de Shinya Ozaki, s-a consumat un nou episod joi, 27 februarie, în sala Filarmonicii ”Dinu Lipatti”. Unul dintre cele de care ne vom aminti mult timp, mai ales datorită părţii sale secunde, care a programat celebrul Concert pentru violoncel de Edward Elgar. Acest moment a fost înregistrat şi vv fi difuzat joi, 9 aprilie, pe pagina de facebook a Filarmonicii sătmărene, începând cu ora 18:30.

Solista Risako Hiranuma a cântat cu precizie, sunet limpede, emoţie bine temperată, fără să cadă în extremele literalismului sec sau patosului fără limite. A fost o evoluţie foarte convingătoare, dublată de un bis din Bach care i-a permis să-şi etaleze virtuozitatea tehnică. Din fericire, se va putea vedea sau revedea acum, iar caracterul elegiac al muzicii se potriveşte acestor vremuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Când a fost adusă Lupoaica prima dată la Satu Mare

LUPOAICA

Când a fost adusă Lupoaica prima dată la Satu Mare

Statuia Lupa Capitolina a fost adusă în România din Italia pentru întărirea moștenirii latine a românilor. După Unire, cele mai multe replici ale Lupoaicei au fost amplasate în Transilvania. Unele au dispărut în 1940, cum este și cazul celei din Satu Mare, fiind făcute alte replici după 1990.