Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ștefan Szilagyi, președinte AJF: Nu ne dorim suspendarea competițiilor din fotbalul județean

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Recent, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal din România, împreună cu reprezentanții celor 14 echipe din Liga 1, au avut o discuție referitoare la posibilitatea reluării campionatului într-un viitor apropiat. S-au avansat mai multe propuneri, din care una, a reluării campionatului pe data de 5 iunie, a fost cea mai agreată de reprezentanții echipelor.

Dar această propunere poate fi pusă în practică doar dacă se suspendă starea de urgență și se anulează o parte din interdicțiile valabile în prezent. Menționăm că starea de urgență a fost prelungită până pe 14 mai.

Cum noi sătmărenii nu avem o echipă de Liga 1, nici în Liga 2 și nici de Liga 3, ne-am îndreptat atenția spre Asociația Județeană de Fotbal Satu Mare pentru a afla câte ceva despre viitorul campionatelor județene. În acest sens am purtat o discuție cu președintele AJF Satu Mare, Ștefan Szilagyi, în partea dreaptă în poza acestui articol alături de maestrul Iosif Vigu în partea stângă.

– Ce e nou în fotbalul județean, domnule Szilagyi?
– Prea multe nu vă pot spune. Până pe 14 mai nu putem face nimic. Dar, totuși, nu stăm, ne gândim la soluții pentru perioada de după trecerea pandemiei. Am discutat cu colegii din Comitetul de Urgență și am convenit ca după sărbători să stăm de vorbă, telefonic, cu reprezentanții echipelor afiliate. Ne vom consulta cu toții membrii noștri, iar după expirarea situației de urgență vom lua, în Comitetul Executiv, o decizie.

– Luați în considerare suspendarea campionatelor?
– Este o variantă luată în calcul. Nu ne dorim acest lucru și sper să nu ajungem aici. Foarte multe depind de evoluția pandemiei. Din discuțiile avute până acum am aflat că sunt echipe care nu doresc să mai joace în cazul în care competițiile s-ar relua doar după 1 iunie.

– Dar o campioană a județului trebuie să existe…
– Așa este. Conform actualului sistem competițional trebuie să avem o campioană care să poată participa la barajul de promovare în L3. În acest sens așteptăm poziția Federației.

– Este posibil să treceți direct la Final Four în Liga 4?
– Nu vreau să mă pronunț până nu ne consultăm cu toate echipele. După suspendarea situației de urgență vom lua o hotărâre în forurile noastre.

– Ați trimis recent, la Federație, o propunere de reorganizare a sistemului competițional. Știți ceva de soarta ei?
– Știu că a ajuns la Federația Română de Fotbal, că documentul a fost înregistrat și că va fi analizat în comisii. Deocamdată atât despre acest proiect. La finalul discuției noastre vreau să mă adresez tuturor celor care sărbătoresc duminică Învierea Domnului.
Sărbători Fericite în pace și liniște!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns