Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Inspectorii de muncă din Satu Mare au aplicat în luna mai 13 amenzi contravenționale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cursul lunii mai, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare au efectuat 144 de controale, din care 75 în domeniul relațiilor de muncă și 69 în domeniul securității și sănătății în muncă.

În urma acestora au fost constatate 176 de deficiențe.

Doi angajatori prinși cu muncă la negru, unul în Construcții și unul în Transporturi

Cu ocazia celor 75 de controale în domeniul relaţiilor de muncă efectuate s-au aplicat în total 39 de sancţiuni contravenţionale, fiind vorba de 11 amenzi în valoare de 71.300 lei (din care conform art. 260 din Codul Muncii, pentru munca nedeclarată, amenzile aplicate însumează 40.000 lei – două a câte 20.000 lei). Au fost depistati doi angajatori, cu câte 1 persoană fiecare, o firmă în domeniul Constructiilor, din Carei, și o firma din domeniul Transporturilor, cu sediul în comuna Orașu Nou.

și 28 avertismente, inspectorii de muncă dispunând 79 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

Pentru încălcarea unor prevederi ale Codului Muncii au fost aplicate 26 de sancțiuni (7 amenzi în valoare totală de 51.000 lei și 19 avertismente). În cadrul Campaniei naționale pentru depistarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în luna mai au fost depistați și sancționați doi angajatori (cu amenzi însumate de 420.000 lei).

Pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților în format electronic au fost aplicate 10 sancțiuni (3 amenzi însumând 10.300 lei și 7 avertismente) și s-au dispus 20 de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate a fost sancționat un agent de plasare a forței de muncă în străinătate cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Persoanle interesate sunt rugate să trimită petițiile prin poșta electronică

În cursul lunii mai 2020 au fost eliberate 67 adeverințe de vechime în muncă în baza documentelor existente în arhiva ITM și 356  certificate/rapoarte cu informații extrase din baza de date REVISAL gestionată de Inspecția Muncii, și au fost eliberate 10 carnete de muncă rămase neridicate de către titularii acestora.

De asemenea, în luna mai au fost înregistrate la I.T.M. Satu Mare 32 de petiții (sesizări), toate de la persoane fizice.

Inspectorii ITM roagă persoanele interesate să trimită petițiile prin poșta electronică (la adresa de e-mail [email protected]) sau prin intermediul formularului electronic pentru petiție, disponibil pe site-ul inspectoratului (www.itmsatumare.ro).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns