Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fotbaliştii din Bistriţa, surprinşi că în Satu Mare nu funcţionează o toaletă publică

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sătmărenii se întreabă revoltaţi: de ce toaleta publică din parcul central are uşile ferecate, cum se face că în plin centrul oraşului nu există o toaletă publică deschisă?

Această întrebare şi-au pus-o la finele acestei săptămâni şi jucătorii echipei de fotbal din Bistriţa care au avut un meci la Satu Mare şi într-o plimbare prin centru le-au întrebat pe florărese unde găsesc toaleta. Acestea le-au spus că s-a închis de multă vreme şi singura lor şansă este să meargă într-un local din zonă şi utilizeze toaleta privată a acestui spaţiu. Aşa că jucătorii au luat-o care încotro să îşi rezolve necesităţile fiziologice.

Problema e că în fiecare zi, prin centru trec foarte mulţi oameni, de la cei ce îşi aduc copiii la plimbare din cartiere în parcul din oraş la vârstnici sau locuitori din satele judeţului veniţi pentru fel şi fel de treburi la Satu Mare. Împinşi de nevoia de a merge la WC, ştiind că toaleta publică e în parc, se îndreaptă cu spor şi dau de uşa închisă.

Nevoiți să meargă la terase să comande ceva de băut

Pentru majoritatea, singura variantă să iasă din încurcătură este să meargă la o terasă, bineînţeles să comande ceva, şi să folosească baia. Sunt însă şi oameni care nu au bani de stat pe terase, de consumat cafele şi sucuri şi care sunt puşi astfel într-o situaţie dificilă. O problemă mare apare atunci când unii ajung să îşi facă necesităţile în parc, între flori, între copaci, uneori în văzul trecătorilor, în scările blocurilor din centru, sau în pasaje cum e cel de pe semi-Corso spre Piaţa Mare.

Ce spune Primăria Satu Mare?

Şi totuşi, ce se întâmplă cu toaleta publică din centru? Am luat legătura cu Primăria municipiului Satu Mare, ştiind că toaletele publice sunt în administrarea Administraţiei Domeniului Public.

Practic, aveam două astfel de toalete publice în oraş, cea din sensul giratoriu, din parc, şi cea din Grădina Romei, aceasta din urmă fiind funcţională şi în ziua de azi. Cea din centru a rămas… a nimănui.

Conform autorităţilor locale, în luna mai a anului în curs au fost scoase la concurs două posturi pentru toaletă, unul în centru şi unul la Piaţa de alimente nr. 1.

Nu s-a prezentat nimeni. Pentru a rezolva problema lipsei de personal, s-a născut ideea de a închiria unei firme spre administrare toaleta publică din centru. Astfel, ADP Satu Mare a închiriat unei firme care a spus la un moment dat că nu e rentabilă afacerea şi în luna iulie a închis toaleta publică din parcul central.

De atunci, ADP tot caută o firmă care să vrea să închirieze spre administrare toaleta respectivă, dar nu se prezintă nimeni probabil pentru că încasările sunt mici şi e nevoie de personal, de cel puţin un om acolo.

Autorităţile locale ne mai transmit că se caută şi acum soluţiile legale să găsească o firmă serioasă care să nu rezilieze contractul de închiriere pentru toaleta publică din parc: “Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate de închiderea toaletei, însă firma care administrează spaţiul s-a retras şi dorim să dăm spaţiul altcuiva care va dori să păstreze contractul”, este mesajul transmis de autorităţi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

Lasă un răspuns