Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Eurostat: România, printre statele UE cu cele mai mici cheltuieli pentru recreere şi sport pe locuitor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În 23 – 30 septembrie se sărbătoreşte Săptămâna Europeană a Sportului. Cu acest prilej, Biroul de date statistice al Uniunii Europene a publicat o serie de cifre legate de cât cheltuiesc guvernele pentru recreere şi sport.

În anul 2018, cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au cheltuit 50,7 miliarde euro din cheltuielile guvernamentale pe acest segment.

Potrivit Eurostat, cea mai mare parte a cheltuielilor pentru recreere şi sport s-a înregistrat în Ungaria, iar cea mai mică în Bulgaria, Irlanda şi Malta. Luxemburgul a cheltuit cel mai mult pe locuitor pentru recreere şi sport, pe când Bulgaria, România şi Slovacia cel mai puţin. “Cheltuielile publice de recreere şi sport pe locuitor au depăşit 200 EUR în şase state membre ale UE în anul 2018: Luxemburg – 500 euro pe locuitor, Suedia – 254 euro, Finlanda – 226 euro, Franţa – 204 euro, Olanda – 202 euro şi Danemarca – 201 euro.

În schimb, cele mai mici cheltuieli pentru recreere şi sport pe locuitor s-au înregistrat în Bulgaria – 11 euro, România – 30 euro şi Slovacia – 31 euro, urmată de Lituania cu 35 euro şi Croaţia cu 39 euro”, se arată în comunicatul Eurostat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns