Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Meci extrem de important! Islanda – România, de la ora 21:45

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primul test cu adevărat dificil pentru naționala României de la venirea lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a tricolorilor, este meciul cu Islanda, semifinala din playoff-ul de calificare la turneul final a lui Euro 2020. Este un meci care ne va demonstra dacă echipa României are loc la masa naționalelor puternice din Europa. Sau, în caz de eșec, vom înțelege că locul fotbaliștilor români este în lina a doua sau a treia la nivel de forță fotbalistică europeană.

Sigur, tricolorii nu trebuie să se sperie. Islanda nu este o echipă foarte puternică, nu are în palmares rezultate care să iasă în evidență. Dar insularii au crescut mult în valoare fapt demonstrat la ultimul turneu al Mondialelor, turneu la care Islanda a fost prezență iar tricolorii nu. Apoi, dacă lecturăm lotul Islandei vom constata că toți joacă în campionate cu o valoare destul de ridicată.

Totuși, puțini sunt cei care joacă la echipe de top. Fotbaliștii care vor reprezenta România nu trebuie însă să se sperie, să fie timorați de adversar. Sunt ei înalți, blonzi, puternici dar cu mingea se descurcă mai greu. Apoi, curajul, determinarea, încrederea în forțele proprii, tehnicitatea, sunt atuuri care pot înclina balanța în favoarea noastră. În plus, venirea lui Rădoi la cârma naționalei a adus un suflu nou, o atmosferă propice performanței. Păcat doar că în acest meci atât de important nu va putea fi folosit Vlad Chiricheș. Căpitanul tricolorilor a suferit o leziune musculară la ultimul meci de campionat și va lipsi trei săptămâni. Din păcate nici Nedelcearu, cel menit să-l înlocuiască pe Chiricheș, nu va putea juca, ex dinamovistul fiind acum în Grecia unde are de efectuat vizitele medicale pentru noua lui echipă, AEK Atena. În aceste condiții este posibil ca în centrul defensivei noastre să joace cuplul Burcă-Grigore, primul fiind un cvasidebutant, cu doar un joc pentru tricolori.

Una peste alta meciul trebuie câștigat. Dar, jocul de la Rejkyavik este doar o etapă în drumul spre Euro 2020. În cazul unui succes în Islanda, naționala României va disputa, pe 12 noiembrie, în deplasare, finala playoff-ului EURO cu Bulgaria sau Ungaria. Și abia apoi, dacă învingem una dintre acestea două echipe, ne calificăm la Euro 2020.

Formațiile probabile:
Islanda: Hordur Magnusson (ȚSKA Moscova) – Arnason (Vikingur), R.Sigurdsson (FC Copenhaga), Ingason (PAOK Salonic) – G. Sigurdsson (Everton), Bjarnason (Brescia), J. Gudmundsson (Burnley), M. Anderson (Midtjylland) – Finnbogason (Augsburg), Bodvarsson (Millwall).
România: Tătărușanu – Hanca, Burcă, Dr. Grigore, Bancu – Crețu, Maxim, Răzvan Marin, Stanciu – Deac, Alibec.

Partida va fi arbitrată de o brigadă din Slovenia, condusă de Damir Skomina (44 de ani). Centralul sloven, desemnat arbitrul anului în 2019, va fi ajutat de asistenții Jure Praprotnik și Robert Vukan.
Meciul Islanda – România va începe la ora 21:45 și va fi televizat în direct de PRO TV.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Oprița pleacă de la Petrolul

Asculta acest articol Cel mai vechi jucător din lotul Petrolului, Daniel Opriţa, a părăsit oficial echipa “lupilor”, ieri fiindu-I reziliat