Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Icarii moderni se lansează în noul sezon la Wisla

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primele sărituri cu schiurile vor fi pe trambulina Adam Malysz

Traversăm o perioadă în care multe localități intră în carantină din cauza înmulțirii cazurilor de CORONAVIRUS. Pe listă și-a făcut debutul și municipiul Satu Mare. E vreme de stat în casă, de “călătorii” cu telecomanda în palmă, de a viziona și alte sporturi.

La sfârșitul acestei săptămâni începe al 42-lea sezon de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile masculin. Oferta este una extrem de bogată pentru sezonul 2020-2021. Dacă nu ne va încurca pandemia, calendarul sezonului 2020-2021 va cuprinde etapele de Cupă Mondială, Campionatele Mondiale de zbor, Turneul celor 4 Trambuline, Campionatele Mondiale de Ski Nordic, Willingen Five, Raw Air și finala de la Planica.

Din păcate, Federația de Ski a Japoniei a anunțat că nu poate organiza etapele din 9-10 ianuarie (feminin) și 6-7 februarie (masculin), astfel că nu se va merge în Sapporo, în Țara Soarelui Răsare. Dar “icarii moderni” vor fi în premieră în China, la Beijing, capitală în care se vor organiza Jocurile Olimpice de iarnă din anul 2022.

Cum Norvegia a renunțat recent la Campionatul European de handbal feminin, din luna decembrie, și a amânat diferite evenimente de ski, tot din luna decembrie, cele de la Lillehammer, s-ar putea să se ia măsuri neplăcute și privind celebrul turneu Raw Air din perioada 12-21 martie.

Dar deocamdată propunem să ne bucurăm de startul Cupei Mondiale care se va da vineri în Wisla – Polonia. Ședința tehnică este programată pentru vineri, de la ora 13:00. La scurt timp se publică lista cu sportivii prezenți.

Printre favoriții noului sezon îi avem pe: Karl Geiger, Markus Eisenbichler, Andreas Wellinger, Martin Haman (Germania), Stefan Kraft, Philipp Aschenwald, Daniel Huber (Austria), Kamil Stoch, Dawid Kubacki, Piotr Zyla (Polonia), Daniel Andre Tande, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik (Norvegia), Peter Prevc, Timi Zajc (Slovenia), Ryoyu Kobayashi, Yukiya Sato (Japonia). Dar surprizele sunt mereu bine-venite.

Campionul mondial en-titre este Stefan Kraft. Din 18 martie 2017, austriacul deține și recordul mondial la zbor cu schiurile. Atunci, la Vikersund – Norvegia, a aterizat cu bine după 253,5 metri de zbor!

Programul de la Wisla:
• Vineri, 20 noiembrie: calificări, ora 19:00, Eurosport 2
• Sâmbătă, 21 noiembrie: etapă pe echipe, ora 17:00, Eurosport 4K
• Duminică, 22 noiembrie: etapă individuală, ora 17:00, Eurosport 4K

Date despre trambulina “Adam Malysz”:
• Punct de construcție: 120 de metri
• Dimensiune: 134 de metri
• Record: 139 de metri săriți austriacul Stefan Kraft pe 8 ianuarie 2013
• Capacitatea arenei: 8.000 de spectatori

Pentru informații suplimentare vă invităm pe pagina de facebook Sarituri cu Schiurile – Ski Jumping. Mii de români interacționează, comentează și discută despre acest sport deosebit.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns