Image 1
Image 2

Satu Mare: 13 noi cazuri de trichineloză, confirmate la porci din 7 localităţi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 18 – 24 decembrie, inspectorii Direcției  Sanitare  Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA)  Satu Mare au realizat, 94 acțiuni de control în domeniul siguranței alimentare.

În această perioadă în urma examenelor trichineloscopice, efectuate la nivelul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județul nostru, au fost diagnosticate și confirmate, de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor un număr de 13 capete suine, cu trichineloză. Localitățile unde a fost depistată și confirmată Trichineloza sunt : Turț – 6 suine pozitive, Odoreu – 2 suine pozitive, Satu Mare – 1 suină pozitivă, Mărtinești – 1 suină pozitivă, Dara – 1 suină pozitivă, Racșa – 1 suină pozitivă, Homoroade – 1 suină pozitivă. Carnea suinelor diagnosticate pozitiv la trichină a fost supusă reținerii/sechestrului oficial sanitar veterinar, confiscată și incinerată într-o unitate de ecarisare  a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Proprietarii suinelor care au fost identificate prin crotaliere și au fost înregistrați în Baza Națională de Date, vor fi despăgubiți, la nivelul valorii prețului de piață, stabilit de Comisia Județeană de Despăgubiri.

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale din care 16 avertismente  – pentru 16 producători particulari, comercinţi în Piețele Agroalimentare din localitățile Satu Mare – 6, Carei – 4 , Negrești Oaș – 4 Tășnad – 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării produselor lactate, legumelor și fructelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS EVENIMENT ÎN SATU MARE

Zilele revistei Cronograf

Ediţia a VI-a a Zilelor revistei Cronograf Satu Mare va avea loc în intervalul 13-14 octombrie 2023. Loredana Ştirbu, secretar de redacţie al revistei Cronograf anunţă că sunt invitaţi toţi iubitorii de cultură din judeţ.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, and IZ+ <35 members only.
Log In Join Now