Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Consilierii locali sătmăreni au aprobat numirea unui nou director la Centrul Cultural GM Zamfirescu

Joi, 28 ianuarie 2021, consilierii locali sătmăreni s-au întrunit în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean în prima şedinţă ordinară din acest an.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Joi, 28 ianuarie 2021, consilierii locali sătmăreni s-au întrunit în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean în prima şedinţă ordinară din acest an. Ordinea de zi a fost una cât se poate de încărcată, cuprinzând 40 de proiecte plus punctul 41 – Diverse. Întâlnirea de lucru a fost condusă de Cprian Crăciun, lipsind de la şedinţă consilierii Dorel Coica şi Dohi Trepszker Lilla Etelka. Votul a mers suprinzător de rapid, clopoţelul sunând de final la fix 41 de minute de la ora 14, când a început.

La cererea Executivului, trei puncte au fost retrase de pe ordinea de zi pentru completare, două din ele fiind despre PUZ-uri.

Şedinţa a început cu depunerea jurământului de către Ligia-Veturia Golban, supleant al cărui mandat a fost validat, consilier local din partea USR-PLUS. A fost modificată apoi, prin votul majorităţii, H.C.L. Satu Mare nr. 180/06.11.2020 privind stabilirea componenţei comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al municipiului, în sensul în care Comisia de specialitate nr. 2 nr. II – Organizarea şi dezvoltarea urbanistică, lucrări publice, protecţia mediului înconjurător, monumente istorice şi de arhitectură, are următoarea componenţă: preşedinte – Dohi-Trepszker Lilla-Etelka (UDMR), secretar: – Ligia-Veturia Golban (USR Plus), membri – Szőcs Péter Levente (UDMR), Gáti Ştefan (UDMR) şi Dorel Coica (PSD).

Butka Gergely

A mai primit undă verde şi proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului final al concursului de proiecte de management organizat în vederea încredinţării managementului instituţiei de cultură Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu” Satu Mare. Potrivit articolului 1 din proiect, a fost aprobat proiectul de management câştigător depus de Butka Gergely pentru perioada februarie 2021 – aprilie 2024, iar acesta va sta la baza încheierii noului contract de management. “Articolul 2. Se aprobă rezultatul final al concursului de proiecte de management organizat în vederea încredinţării managementului instituţiei de cultură Centrul Cultural ” G.M. Zamfirescu” Satu Mare, concurs în urma căruia a fost declarat „câştigător” domnul Butka Gergely Norbert obţinând nota 9,59”. Butka Gergely este noul director al Centrului Cultural G.M. Zamfirescu Satu Mare, câştigând concursul de proiecte organizat în luna ianuarie.

La punctul Diverse, în finalul şedinţei ordinare, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, i-a mulţumit pentru activitate celui ce timp de 27 de ani a fost directorul acestui centru cultural, Gigi Molnar, care a intrat în pensie: “Au fost şi perioade bune, dar au fost şi vremuri grele. Ne amintim de prima ediţie a Zilelor Oraşului, în premieră şi în România, de activitatea bună ce a avut-o instituţia ani la rând. Îi urez succes directorului Butka Gergely în noua postură. A fost consilier local, a făcut parte din Executivul UAT-ului, a lucrat, a fost colegul nostru. Sper şi cred că instituţia de cultură se va revitaliza. Vor fi numeroase provocări, sunt sigur că va avea şi iniţiative lăudabile şi îi doresc mult spor”. La rândul său, noul director al Centrului G.M. Zamfirescu Satu Mare a mulţumit pentru încrederea acordată şi a declarat că în perioada următoare va face public planul de management cu care a câştigat această funcţie. Butka Gergely a fost consilier local al municipiului Satu Mare, iar din anul 2005 încoace a organizat peste 70 de evenimente, cel mai cunoscut fiind Festivalul Muzicii de Stradă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

18 ani de închisoare pentru un curier care a scuipat în pizza?

Un procuror turc a solicitat joi până la 18 ani de închisoare pentru un fost curier, acuzat că a scuipat pe o pizza înainte de a o livra clientului, relatează AFP. Capetele de acuzare sunt ”punerea în pericol a vieţii sau a sănătăţii unei persoane prin alterarea alimentelor” şi ”degradarea unui bun”.