Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Producţia industrială a României a scăzut anul trecut cu 9,2%

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Producţia industrială (serie brută) a României a scăzut în 2020 cu 9,2% faţă de anul anterior, din cauza declinului înregistrat de cele trei sectoare industriale, respectiv industria prelucrătoare, industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Astfel, în anul 2020, industria prelucrătoare a scăzut cu 10,2%, industria extractivă cu 9,9% şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 2,7%.

În luna decembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 8,8%. Industria prelucrătoare a scăzut cu 13,1%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 13,7%, respectiv cu 3,9%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut faţă de luna precedentă cu 0,9%, datorită creşterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (+3,4%), industria prelucrătoare (+0,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+ 0,4%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 2,6%.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS RATE DOBÂNZI

Popa (BNR), despre cotele ratelor dobânzilor

Ratele dobânzii este important să rămână unde sunt pentru mai mult timp, ca aproape peste tot în lume, pentru a nu risca o reaprindere a inflaţiei.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, and IZ+ <35 members only.
Log In Join Now