Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nicușor Dan declară război “golănismului urbanistic”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic,  despre suspendarea PUZ-urilor de sector pentru un an în București pentru că ele reprezintă ”apogeul golăniei care a dominiat urbanismul în București”. El a mai spus că va prezenta peste o lună o analiză juridică a fiecărui PUZ și pe baza acestei analize se va lua decizia dacă va cere anularea lor sau nu.

“Sute de hectare deveneau din spații verzi, construibile. Se aglomerau cartiere, blocuri între blocuri, blocuri între case. Se anulau șanse de dezvoltare”, a afirmat Nicușor Dan.

Întrebat dacă va anula aceste PUZ-uri, Nicușor Dan a declarat: Consiliul General are nevoie de o analiză pe care primarul General împreună cu executivul o va face. Există un serviciu desemnat să facă doar acest lucru în următoarele săptămâni. Tot ce înseamnă societate civilă este invitată să contribuie. ”Urbanismul din București din ultimii ani a fost o golănie și cele 5 PUZ-uri de sector sunt doar exemple ale acestui urbanism”, a spus primarul general al Capitalei într-o recentă conferință de presă. Este vorba despre planurile pentru Sectoarele II, III, IV, V și VI, Sectorul I neavând votat un asemenea document. Cât timp PUZ-urile vor fi suspendate, toate construcţiile se vor face după Planul Urbanistic General al Capitalei, a spus el.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns