Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare bate recordul la cele mai mari ouă de Paşti din România (Galerie foto)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un suflu nou, tineresc, în contrast cu cenuşiul de toate zilele a bătrânului oraş, a primit Satu Mare odată cu instalarea unui nou director la Casa de Cultură G.M. Zamfirescu. Expert în arta stradală, tânărul şi entuziastul Butka Gergo a dat un aspect sărbătoresc Târgului de Paşti instalând în Centru Vechi minunate şi colorate ouă de Paşti, uriaşe, de peste doi metri. Este greu de descris atmosfera din parc, în care deja statuia dr. Vasile Lucaciu pare mică în raport cu dimensiunile ouălor.

Frumoase sunt şi aranjamentele căsuţelor înconjurate de vreji şi ciuperci la fel de uriaşe.

Frumos, neaşteptat, colorat. O idee care nu i-a trecut prin cap nimănui din Satu Mare, dar nici din alte oraşe. Bravo, Butka!

Păcat că ouăle nu se pot ciocni de Paşti, fiind frumos decupate pe la mijloc, în formă de zigzag, simbolizând parcă ideea de armonie în viaţă şi natură.

Bravo, domnule Butka! Felicitări. Şi dacă vor fi unii care vor zice să este kitsch, să ştiţi că numai invidia iese din ei, că nu le-a venit lor această idee cu totul inedită. Cineva a sugerat că fiind dedicate Sfintelor Paşti, Învierii Domnului, aceste instalaţii artistice nu ar strica să fie sfinţite de preoţii tuturor confesiunilor. Încă o dată felicitări organizatorilor Târgului de Paşti din Satu Mare. Să o ţinem tot aşa!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

9 comentarii

  1. Foarte frumos, mie imi place !. Pt. cei care criticati as vrea sa va intreb daca la altceva va pricepeti ?…..Cu ocazia Pastelui daca stiti sa faceti/realizati ceva mai bun , mai frumos de ce nu faceti ???….Capabili sa realizati ceva mai bun, mai frumos nu sunteti !!!, numai gura-i de voi cu criticile voastre !!!. Daca nu va place acest aspect sarbatoresc pt. care unii au muncit si le felicit pe aceasta cale atunci cautati-va altceva de care va place eventual, vreun rahat de pe trotuar ca doar asta-i de voi si asta meritati…. Nu meritati sa faca nimeni nimica pt. voi cei care criticati !.

Lasă un răspuns