Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tineretul României părăseşte Euro fără să piardă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Remiză albă în meciul cu Germania

Grupa A de la Europeanul de Tineret găzduit de Ungaria și Slovenia s-a încheiat marți cu meciurile etapei a treia. Este grupa care ne-a interesat cel mai mult deoarece acolo am avut naționala României.

Meciul cu reprezentativa similară a Germaniei a debutat într-o notă optimistă la Budapesta, pentru tricolori. După ocazia lui Ciobotariu (min. 3), Alex Mățan a șutat bine cu piciorul drept, la colțul lung, dar balonul a lovit bara (min. 5). Dar jocul a început să se echilibreze, ba chiar să fie dominat de nemți după minutul 20. Românii au suferit până la pauză, dar au scăpat și fără gol primit. La finalul reprizei am aflat și că Olanda a deschis scorul cu Ungaria. “Portocala mecanică” a făcut chiar și 3-0 în minutul 59, motiv pentru care România trebuia să marcheze cu Germania, să câștige ori să obțină un rezultat de egalitate, de la 2-2 în sus. În primul sfert de oră n-am notat mari ocazii, doar intrări mai dure la mijlocul terenului. Ne-a trecut glonțul pe la ureche în minutul 72, când Nmecha a ratat o lovitură de pedeapsă, șut în stâlpul drept, apoi din nou în minutul 90, când Pieper a dat în bară. Dar nemții au ținut bine de minge pe final, iar meciul s-a încheiat cu o remiză albă și eliminarea României de la Euro la golaveraj.

România: Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu (Drăgușin, 63), Vlădoiu – Oaidă, Dulca (Moruțan), Itu (Ciobanu, 46) – Olaru, Petre (Popescu, 76), Mățan. Rezerve neutilizate: Aioani, Eșanu, Boboc, Opruț, Cîmpanu, Chindriș. Selecționer: Adrian Mutu.

Germania: Dahmen – Vagnoman – Pieper, Schlotterbeck, Raum – Baku (Jakobs, 82), Dorsch, Maier – Klimowicz (Burkardt, 63) – Nmecha, Berisha (Stach, 90+1). Selecționer: Stefan Kuntz.

În celălalt meci al etapei, Olanda – Ungaria s-a încheiat 6-1.

CLASAMENT Grupa A
1.Olanda 3 1 2 0 8- 3 5
2.Germania 3 1 2 0 4- 1 5
3.România 3 1 2 0 3- 2 5
4.Ungaria 3 0 0 3 2-11 0

Fazele eliminatorii sunt programate pentru perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns