Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primul interviu cu Ștefan Mureșan, noul director de la CSM Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ștefan Mureșan este director interimar la CSM Satu Mare din 20 aprilie 2021
Ștefan Mureșan este director interimar la CSM Satu Mare din 20 aprilie 2021

Zilele trecute le-am vizitat pe baschetbalistele de la CSM Satu Mare la un antrenament. Tot zilele trecut am promis că vom reveni cu primul interviu pe care ni l-a acordat Ștefan Mureșan având funcția de director al Clubului Sportiv Municipal Satu Mare. Așa cum știți, Ștefan Mureșan îl înlocuiește pe Vasile Fogel în fruntea clubului sătmărean. Are 29 de ani şi peste 10 ani de activitate sportivă (scrimă – floretă) la CS Satu Mare. Printre altele, este licenţiat în Educaţie Fizică şi Sport la Universitate de Vest Vasile Goldiş şi are o calificare profesională de antrenor obţinută la Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor la Bucureşti.

În continuare vă prezentăm cu un scurt interviu cu noul director de la CSM.

– Cu ce gânduri ați venit la CSM Satu Mare?
– Gândul de bază este să ducem mai departe ceea ce au reușit să construiască președinții anteriori, să ducem mai departe rezultatele bune și să încercăm să obținem rezultate sportive cât mai bune.

– V-ați obișnuit cu noua funcție?
– Încă nu m-am familiarizat de tot, dar la club există o echipă bună. Știu pentru că am mai lucrat cu ei. Vom susține toate ramurile sportive pe care le avem, 8 la număr, și împreună cu colegii vom încerca să punem lucrurile problematice la punct. Vrem să obținem rezultate cât mai bune, iar primul gând pe care-l avem acum este câștigarea titlului național la baschet feminin. Și la fotbal ne dorim să fim printre locurile fruntașe, unde ne este locul. Vrem să sprijinim sportivii, cum recent i-am premiat la scrimă pe Alex Oroian și Nagy Lehel, finaliști la Cupa României de spadă, ambii obținând rezultate mari pentru noi, dar mai ales pentru Alex. Pe cei mai buni ne dorim să-i scoatem la lumină, să vadă oamenii că avem rezultate și sportivi buni.

– Doriți să faceți schimbări la secțiile de la CSM Satu Mare?
– Deocamdată suntem în faza de a analiza ceea ce se întâmplă la fiecare secție. Așteptăm să se termine sezonul de baschet, după cel de fotbal, și apoi vom vedea care sunt lucrurile pe care trebuie să le păstrăm și care sunt eventualele schimbări pe care trebuie să le facem. După analiză vom vedea și cum împărțim bugetul. El a fost aprobat și probabil în toamnă vom avea nevoie de o rectificare. Bugetul este la fel ca anul trecut și la asta ne vom putea aștepta și pe viitor. Tot pe viitor îmi propun să aduc și sponsori la club. Dar pentru început vrem să întărim brand-ul CSM și tot ceea ce aparține de club. Apoi vom putea apela la sponsori. Deocamdată nu am avut discuții despre handbal, secția fiind suspendată. Dar vom avea discuții, vom analiza. Să ajungem în prima ligă de handbal este cam mult financiar, peste 2 milioane de lei. Ar fi un efort mare, iar din bugetul actual nu putem să susținem așa ceva. Putem să analizăm și introducerea floretei la secția de scrimă, dar în prezent sunt copii. Vom regândi sistemul, dar suntem mulțumiți deocamdată de secția de scrimă, pentru că recent a adus o Cupă. Ca fost scrimer, îmi doresc să îmbunătățesc puțin secția de scrimă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns