Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Chelsea este noua regină a Europei la fotbal

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Chelsea Londra este de sâmbâtă noua regină a Europei între echipele de club. În marea finală disputată la Porto, Portugalia, londonezii s-au impus cu 1-0 în fața celor de la Manchester City.

Și trebuie să spunem că City a pornit favorită la ridicarea trofeului. Dar Chelsea a știut să o “anihileze”, dovadă că băieții lui Pep Guardiola a trimis un singur șut pe poartă. Un singur gol a decis campioana Europei. În minutul 42, pe un contraatac-fulger, Mount îl lansează perfect pe Havertz, care pleacă din fața lui Zinchenko, portarul iese și îl blochează inițial, dar mingea rămâne la atacantul german, care a marcat.

Pentru Chelsea este al doilea trofeu Champions League din istorie, după cel din 2012. Antrenorul Thomas Tuchel este la primul său trofeu european, după ce anul trecut a mai bifat o finală pe banca lui PSG.

Triumful lui Chelsea aduce în conturile londonezilor aproape 79 de milioane de euro, sumă obținută doar din parcursul sportiv din competiția UEFA, anunță Mirror. Pe lângă aceste sume câștigate grație parcursului sportiv, Chelsea va încasa bani și din cotele de audiență (market pool).

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Dias, Zinchenko – Silva, Gundogan, Foden – De Bruyne – Mahrez, Sterling/ Steffen, Carson, Ake, Jesus, Aguero, Laporte, Rodri, Ferran Torres, Mendy, Fernandinho, Cancelo, Garcia. Antrenor: Pep Guardiola.
Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Silva, Rudiger – James, Jorginho, Kante, Chilwell – Havertz, Mount – Werner/ Kepa, Caballero, Alonso, Christensen, Pulisic, Zouma, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, Emerson. Antrenor: Thomas Tuchel.

Supercupa Europei dintre Chelsea (câștigătoarea Ligii Campionilor) și Villarreal (câștigătoarea Europa League) va avea loc pe 11 august în Irlanda de Nord.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns