Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Istvan Kovacs îşi ia rămas bun de la Euro 2020

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Comisia de specialitate din cadrul UEFA a decis ca, după faza grupelor, mai mulți arbitri să nu mai arbitreze la Euro 2020.

Printre aceștia se numără și Istvan Kovacs, arbitrul din România rămând astfel cu un singur meci arbitrat la turneul final, cel din faza grupelor dintre Macedonia de Nord – Olanda, meci încheiat cu victoria bartavilor cu 3-0. În aceeaşi situaţie se mai află alți 7 cavaleri ai fluierului printre care se numără suedezul Andreas Ekberg, portughezul Artur Dias, francezul Clement Turpin, israelianul Orel Grnfield şi spaniolul Mateu Lahoz, considerat unul dintre cei mai buni arbitri europeni. Dar acesta din urmă a condus trei meciuri din faza grupelor Euro 2020, câte unul în fiecare etapă. El a debutat cu meciul Belgia – Rusia, a urmat apoi Anglia – Scoţia şi, ultimul, Portugalia – Franţa.

Revenind la Istvan Kovacs, acesta a condus bine partida dintre Macedonia de Nord – Olanda fără să i se poată imputa erori majore. El a avut o singură fază grea, la golul lui Blind din care Olanda a deschis scorul, gol la care macedonenii au acuzat un fault în atac comis de olandez. După consultarea VAR-ului Istvan Kovacs a validat golul. Oricum, având în vedere vârsta (36 de ani), faptul că face parte din elita arbitrajului european, Kovacs mai poate ajunge și la alte competiții majore. România va rămâne cu o brigadă românească la turneul final, cea condusă de Ovidiu Haţegan, care a arbitrat până acum 2 meciuri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns